Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een tandje bijsteken”

Nationale Ereafdelin­g (m): Braxgata - Gent 2-3

-

Braxgata verloor zondag op eigen veld met 2-3 van Gent. De jongens uit Boom bekleden nu de vijfde plaats in poule A. Om in de kwartfinal­es te geraken, moet Braxgata bij de eerste vier eindigen.

Braxgata telt zeven punten uit acht wedstrijde­n en daarmee acteert de club uit Boom toch een beetje onder de verwachtin­gen. De resultaten zijn immers nog te wisselvall­ig.

“Die vijfde plaats is uiteraard minder goed dan verwacht”, zegt doelman David Van Rysselberg­he. “We hadden bij de aanvang van dit seizoen gehoopt om in onze poule toch bij de eerste drie te eindigen. Dat wordt moeilijk, maar we geloven er nog in.”

In het tussenseiz­oen heeft de club het vertrouwen gegeven aan enkele jongeren. “We kunnen natuurlijk niet verwachten dat die er meteen staan”, vervolgt de doelman. “Het is een beetje een overgangss­eizoen, maar toch is die vierde plaats het objectief. Die jongeren gaan door een leerperiod­e waarin ze de nodige ervaring moeten opdoen. Op termijn zal dat de club zeker ten goede komen.”

Braxgata voert momentele een strijd met Dragons en Beerschot voor de derde en vierde plaats. “Volgend weekend spelen we bij White Star, de laatste in de andere poule. Als we die wedstrijd winnen, doen we een goede zaak. Daarna volgt de winterstop en kunnen we voorbereid­en op het tweede gedeelte. We moeten alleszins een tandje bij steken”, aldus nog de Boomse doelman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium