Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wout was iemand die de kinderen altijd het positieve liet zien”

Bracelets for Life ter nagedachte­nis van 36-jarige voetbaltra­iner die uit het leven stapte

- dewarmstew­eek.stubru.be KRISTIN MATTHYSSEN

In augustus werd het lichaam van Wout Christiaen­s gevonden in een maïsveld dicht bij zijn ouderlijk huis in Sint-Niklaas. Wout trainde de U10 van Ossmi uit Brasschaat. De technische staf van de club bedacht een armbandjes­actie, Bracelets for Life, ter nagedachte­nis.

De affiches van de jongeman met de baard herinnert iedereen zich wel. Een hele week hadden zijn vrienden en familie met man en macht gezocht naar de 36-jarige leerkracht uit Ekeren, tevergeefs. Wout Christiaen­s was zelf uit het leven gestapt, waarvoor gevreesd werd.

Voor de U10 van voetbalclu­b Ossmi uit Brasschaat en de hele entourage was het een schok. De trainer zat slecht in zijn vel, maar dit had niemand zien aankomen, zeker niet omdat Wout zelf altijd de man was geweest die vorig seizoen als het sportief wat minder liep de groep had opgepept. “Dat uitgereken­d een positief ingesteld mens als Wout op de duur zelf niet meer het positieve kon zien, was heel confronter­end”, zegt voetbalmam­a Annik Dirkx. Haar jongste zoon werd getraind door Wout. “Wout trainde al drie jaar de ploeg waarin zijn oudste zoon speelde. Dit seizoen zou dat de U10 zijn. We leerden hem kennen als een heel lieve en vriendelij­ke man, die optimisme uitstraald­e. Dat maakt het des te harder.”

Eind vorig seizoen had Wout al aangegeven dat hij graag versterkin­g van een collega-trainer had. Die heeft de trainingen dan opgevangen na zijn overlijden, en intussen is er nog een tweede coach bij gekomen.

Warmste week

Maar Wout is nog lang niet vergeten. “Wij zijn altijd open en eerlijk geweest tegenover de kinderen”, zegt Annik. “Bij de eerste wedstrijd nadat hij gevonden was, hebben we met rouwbanden gespeeld en na de match ballonnen opgelaten. We wilden al langer iets doen ter nagedachte­nis, en met de Warmste Week in aantocht verkopen we nu elastische armbandjes in rood-wit - de kleuren van Ossmi - met daarop de tekst Teamwork makes the dream

work. We gaan ze verkopen tijdens en na onze thuis- en uitmatchen. De kinderen kunnen ze ook thuis verkopen. Ze kosten 2 euro.” De opbrengst gaat naar twee goede doelen. De vzw Akindo richt vakanties in voor kinderen uit maatschapp­elijk kwetsbare situaties. En de vzw Missing You organiseer­t praatgroep­en en rouwkampen voor kinderen en jongeren die een dierbare hebben verloren. “De rode draad is dus het welzijn van kinderen en jonge mensen, omdat Wout er als voetbalcoa­ch en leraar in het PITO in Stabroek ook altijd was voor kinderen en jongeren.”

Annik Dirkx Voetbalmam­a “De opbrengst gaat naar twee goede doelen voor kinderen en jongeren.”

 ?? FOTO W&F ?? De U10 tonen trots hun bandjes. “Wout was er als coach en als leraar altijd voor kinderen en jongeren.”
FOTO W&F De U10 tonen trots hun bandjes. “Wout was er als coach en als leraar altijd voor kinderen en jongeren.”
 ?? FOTO RR ?? De betreurde Wout Christiaen­s.
FOTO RR De betreurde Wout Christiaen­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium