Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schotense Beatles en harmonie maken indruk

Grungblave­rs begeleid door Sinte-Cecilia

-

De Boechout Beatles kenden we al. Nu heeft ook Schoten haar variant. Guillaume Van der Stighelen, Dirk Cassiers, Jean Bosco Safari en Luc Caals brachten de evergreens van Paul McCartney en co het voorbije weekend twee keer voor een volle zaal, met begeleidin­g van harmonie Sinte-Cecilia.

Normaal wandelt de ‘harde kern’ van Sinte-Cecilia zaterdagav­ond even voor 20u het veld op in het Bosuilstad­ion. Met hun marsen en clubhymnes geven ze de spelers van Ant- werp dan extra energie vlak voor de wedstrijd. Maar The Great Old moest het zaterdag zonder die steun doen. De harmonie, die al 163 jaar voor muzikaal vertier zorgt in heimat Schoten, speelde immers zelf een belangrijk­e thuismatch.

“Onder de naam Schoten Swingt proberen we nu al enkele jaren van ons bal populaire iets hoogstaand­s te maken, vaak met speciale gasten”, vertelt Geert Valgaeren, cardioloog, trombonist en voorzitter van de harmonie. “Onze dirigent Niko Deman houdt wel van een uitdaging en vorig jaar kwam hij af met het idee om vier van de bekendste lokale artiesten te begeleiden doorheen het repertoire van The Beatles.”

Het zowat veertigkop­pig orkest klaarstome­n voor de Beatles-songs was gemakkelij­ker gezegd dan gedaan. “Gelukkig konden we rekenen op onze toetsenist Yves Sysmans. Die slaagde erin om het Beatlesson­gbook te vertalen naar partituren voor alle Sinte-Cecilia-muzikanten.”

“Een diepe buiging voor Yves en de hele harmonie. Ze hebben hier nogmaals bewezen van alle markten thuis te zijn”, aldus Guillaume Van der Stighelen, die net als de andere gelegenhei­ds-Beatles en de bijna 800 toehoorder­s zichtbaar genoot van het dubbelconc­ert. Als intro voor Imagine gaf Guillaume ook een hilarische imitatie ten beste van pastoor Flor Stes, die andere bekende Schotenaar.

Bourla

De Schotense Beatles zongen de evergreens in het Engels. Volgend weekend schakelen ze opnieuw over naar hun ‘moedertaal’: het Antwerps, althans Guillaume Van der Stighelen en Dirk Cassiers toch. Samen met de andere Grungblave­rs zingen zij in de Bourla dan liedjes uit hun nieuwe cd.

 ?? FOTO JAA ?? De Schotense Beatles wisten zich in De Kaekelaar muzikaal ondersteun­d door het veertigkop­pig harmonieor­kest van Sinte-Cecilia.
FOTO JAA De Schotense Beatles wisten zich in De Kaekelaar muzikaal ondersteun­d door het veertigkop­pig harmonieor­kest van Sinte-Cecilia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium