Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ritchie wist écht nergens van”

Christoff vraagt vriend live ten huwelijk op Duitse tv

-

Christoff (42) verraste gisteren niet alleen zijn vriend Ritchie (27) door live op de Duitse televisie op zijn knie te gaan voor een huwelijksa­anzoek, maar meteen ook 12 miljoen kijkers. “Ritchie wist écht nergens van. Ons huwelijk is voor over jaar.”

Geen programma zo populair in Duitsland en omstreken als Schlagerbo­om. Christoff is met Klubbb3, het trio dat hij samen met Nederlande­r Jan Smit en Duitser Florian Silbereise­n vormt, een vaste gast in het liveprogra­mma, maar zaterdagav­ond werd het in Dortmund een speciale uitzending.

Jan Smit haalde Ritchie, sinds een goed jaar de vriend van Christoff, uit het publiek, waarna de populaire schlagerza­nger hem een huwelijksa­anzoek deed. “Vandaag kijken miljoenen mensen mee over de hele wereld”, zei Christoff. “Ik wou gewoon zeggen en laten zien, aan iedereen laten zien hoe graag ik je zie. En daarom stel ik je de belangrijk­ste vraag uit heel mijn leven. Wil jij met mij trouwen?”

In het gejoel van het uitbundige publiek ging de ‘ja’ van Ritchie een beetje verloren, maar voor Christoff was hij wel duidelijk te horen. “Ik had trouwens een plan B voor het geval Ritchie ‘neen’ of niets zou zeggen. Je weet maar nooit. Mijn vriend is het niet gewoon op een podium te staan voor duizenden mensen. Hij had net zo goed kunnen panikeren. Dus was mijn aanzoek mislukt, dan waren we gewoon met de show doorgegaan.”

Smoes

Christoff had zijn knieval dus zorgvuldig voorbereid. “Normaal reist Ritchie niet met mij mee naar concerten in Duitsland, ook al omdat hij geen Duits spreekt (Ritchie is een Franstalig­e Brusselaar die ondertusse­n wel goed Nederlands spreekt, nvdr). Nu had ik hem wel gevraagd naar Dortmund te komen omdat we de afgelopen week niet de tijd hadden gevonden om zijn verjaardag te vieren. Dat zouden we zogezegd zaterdagav­ond op de afterparty doen. met de smoes dat ik hem op het podium een cadeau wou geven, heeft Jan Ritchie toen uit het publiek gehaald.”

Behalve Jan Smit en Florian Silbereise­n had Christoff voor zijn plannetje ook nog enkele vrienden ingeschake­ld. “Hen liet ik bij Ritchie even polsen naar wat zijn antwoord zou zijn, mocht ik hem ten huwelijk vragen. Daaruit bleek dat Ritchie er positief tegenover stond. We hadden het enkele dagen terug overigens nog over trouwen. Ritchie zag het helemaal zitten, maar had er wel ‘maar niet direct hé’ bij gezegd.” (lacht)

De trouwerij is ook nog niet voor meteen. “Over een jaar, anderhalf jaar, denk ik. Een precieze datum moeten we uiteraard nog vastleggen.”

Yin en yang

Ook over de stijl van het huwelijk moeten de aanstaande­n het nog hebben. “Ik zie het eerder groot, Ritchie wil het liever klein houden. Nu ja, groot. Het moet een gebeurteni­s worden waar de mensen bij zijn die wij echt in ons hart dragen.”

Waarom hij zijn aanzoek dan met de halve wereld deelde? “Omdat ik de wereld letterlijk en figuurlijk wou laten zien hoeveel ik van Ritchie hou. Dat weet ik al van het moment dat ik hem ontmoette in het gebouw waar mijn management zit en waar hij toevallig ook werkt. Wij zijn yin en yang, plus en min. Meteen wou ik door live op tv te gaan ook een boodschap uitsturen: mensen, je hebt maar één leven, geniet ervan!”

In dat licht was de ‘grote’ beslissing om te trouwen niet zo moeilijk te nemen, aldus Christoff. “We wonen nu al een tijd samen, dus in de praktijk zal er niet zo veel veranderen. Maar ik wil Ritchie graag wat zekerheid en gemoedsrus­t bieden. Ik reis voor mijn job veel rond, stel dat er iets met mij gebeurt. Ik wil niet dat Ritchie met lege handen zou achterblij­ven.”

 ?? FOTO RR ?? Christoff en zijn verloofde Ritchie.
FOTO RR Christoff en zijn verloofde Ritchie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium