Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“William Togui is een topspeler”

-

Qua efficiënti­e reikt geen enkele Mechelaar tot aan de enkels van Gustav Engvall. Met vier treffers en drie assists - beker incluis - in 407 speelminut­en heeft de Zweed dit seizoen om de 58 speelminut­en een voet in een Mechels doelpunt. Ook gisteren deed hij de netten trillen. “Deze goal was een van de makkelijks­te uit mijn carrière”, lachte de man uit Kalmar. “William (Togui, red.) legde de bal panklaar en ik had hem maar binnen te duwen. Al was het wel een belangrijk­e, want die 3-0 legde de wedstrijd in een beslissend­e plooi.”

Met een doelpunt en twee assists kroonde Togui zich tot de held van de namiddag. Heel veel van ‘het schandaal’ kreeg hij als nieuwkomer uit het buitenland sowieso niet mee. “Daar moeten wij ons als speler niet mee bezighoude­n”, zei de uitblinker. “Alleen wat er op het veld gebeurt, is voor ons belangrijk. Mijn harde werk op training loont en mijn vertrouwen blijft groeien.”

En of. De wisselwerk­ing met zijn aanvalsmaa­tje Engvall loopt almaar beter. De Camargo en Cornet blijven aan de bank gekluister­d. “William is een topspeler”, zegt Engvall. “Ik ben echt blij dat hij momenteel aan iedereen kan tonen wat hij in zijn mars heeft. Hij loopt veel, heeft een prima balbehande­ling, is sterk en is dodelijk voor doel.”

Engvall was vorige week zondag wel present tijdens het ingelaste moment met de fans Achter de Kazerne. “In situaties als deze is het belangrijk om dicht bij elkaar te zijn. Als groep ben je zoveel sterker. Ik vond het naar de fans toe enorm belangrijk om hier afgelopen zondag aanwezig te zijn. Als je ziet dat ze hier vandaag weer met 15.000 waren. Fantastisc­h.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium