Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Quick.Step beëindigt seizoen met 73ste overwinnin­g

- (hc)

73 overwinnin­gen: dat is het eindrappor­t voor The Wolfpack van Quick.Step. Het begon op 18 januari met een zege van zegekoning Elia Viviani in Australië en het eindigde gisteren met een sprintover­winning van Fabio Jakobsen in China. Daarmee heeft Patrick Lefevere als ploegmanag­er zijn nieuwe persoonlij­ke record.

In een deelnemers­veld met onder anderen Dylan Groenewege­n slaagde alleen Jakobsen erin tot twee keer toe te winnen in China. De 22-jarige Nederlande­r is met zeven zeges dit seizoen dé neoprof van het jaar. Nokere Koerse, de Scheldepri­js, een rit in de Tour des Fjords, BinckBank Tour, Okolo Slovenska en de dubbel in Guangxi: het is niet niks voor een jongen die begin dit jaar in de Dubai Tour nog lead out was voor Viviani. “Als je binnenkomt met zeven overwinnin­gen, dan kan je niet anders dan supertevre­den zijn”, aldus de Nederlande­r die op termijn kan doorgroeie­n tot een jongen voor de klassieker­s.

“In de regen en met twee stevige heuvels in de laatste 50 kilometer was het niet evident om het orgelpunt te plaatsen. Maar als je als jonge kerel mensen als Martinelli en Gilbert als piloten hebt die je op 300 meter van de finish afzetten, dan ben je een bofkont. Bovendien won ik door deze zege ook de puntentrui, mijn allereerst­e op WorldTourn­iveau.”

Trofee

Voor Gianni Moscon (24) betekende de tweede editie van de Ronde van Guangxi zijn allereerst­e eindzege in een rittenkoer­s van de World Tour en ook zijn allerbelan­grijkste overwinnin­g ooit. Na zijn uitsluitin­g in de Tour en UCIschorsi­ng van vijf weken antwoordde het Italiaanse woelwater van Sky met de pedalen: vijf zeges in dik vijf weken tijd, goed voor de 43ste van de Britse WorldTourp­loeg, die ook in de World Tour-ploegensta­nd tweede eindigde na Quick.Step Floors. Ploegleide­r Rik Van Slycke kreeg gisteravon­d in Guilin tijdens het 2018 UCI-Cycling Gala die trofee overhandig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium