Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Albert ploegleide­r van Sweeck en Soete

- (jefi)

Niels Albert is de nieuwe ploegleide­r van Laurens Sweeck en Daan Soete. De 32-jarige ex-wereldkamp­ioen beëindigde eind augustus zijn samenwerki­ng met Wout van Aert om meer thuis te zijn. Nog geen twee maanden later begeleidt hij de profs bij Pauwels SauzenVast­goedservic­e.

Eigenlijk is het een terugkeer voor Albert bij de profploeg. In 2014 strikte het toenmalige Vastgoedse­rvice Golden Palace de tweevoudig­e wereldkamp­ioen om de jonge Van Aert te begeleiden. Albert volgde zijn poulain ook naar de ploeg van Nick Nuyens, maar eind augustus gingen Albert en Van Aert na drie Belgische en drie wereldtite­ls uit mekaar. Al die tijd was hij in de schaduw actief gebleven bij Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice als mentor van de jeugdrenne­rs. Nu zal hij naast ploegleide­r Tom Vannoppen dus ook de profs begeleiden.

Alberts takenpakke­t is ongeveer hetzelfde als toen hij coach was van Van Aert. “Tips geven aan de renners en hun trainingen begeleiden”, zegt hij. “Maar dan anders. De voorbije jaren werkte ik alleen samen met Wout en Tim Merlier. Nu moet ik een hele ploeg van dertien renners begeleiden.”

Na een korte break is Albert – die meer thuis wilde zijn – dus weer terug. “Maar nu zal het minder intensief zijn”, aldus Albert, die nog altijd een goede band heeft met Van Aert. “Hij mag mij nog altijd om raad vragen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium