Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook met vijf verdediger­s worden fouten achteraan afgestraft

- YANNICK DE BOECK

Onur Kaya verbergt zijn ongerusthe­id over sportieve toekomst niet

Alsof er geen vuiltje aan de heldere Mechelse hemel is. Zo leek het wel, kijkend naar de manier waarop een overtuigen­d KV Mechelen Beerschot Wilrijk kansloos weer naar het Kiel stuurde. Enige ongerusthe­id over de sportieve toekomst leek ook achteraf - elke Mechelaar vreemd. Al verborg een eerlijke Onur Kaya zijn bezorgdhei­d over de sportieve toekomst van Malinwa niet.

Toegegeven, de sportieve tak van KV Mechelen deed gisteren met verve wat van hen verwacht wordt. Geen seconde werd de indruk gewekt dat ook maar één Mechelaar met de strop rond de nek leek te voetballen. Als het van hen afhangt, gaat KV Mechelen gewoon all

the way richting Jupiler Pro

League.

“We hebben getoond dat wij onze sportieve plicht zullen vervullen”, reageerde Onur Kaya. “Voetballen­d was het niet onze beste match van het seizoen. Na de 1-0 leek niemand nog de bal te willen en kwam Beerschot Wilrijk beter in zijn spel. De 2-0 vlak voor de rust was gevleid, maar het heeft hen wel de adem afgesneden. Na de 3-0 was het over en out. We gaan nu de beslissend­e weken voor de eerste periodetit­el in. Deze zege geeft ons een geweldige boost.”

Met 12 op 12 en een doelsaldo van 11-0 dendert geel-rood deze dagen door de Proximus League. Sportief lijkt niemand Malinwa ook maar een twijgje tussen de wielen te kunnen steken.

“Spijtig dat onze competitie­start zo matig was, want anders

was de eerste periode nu al gespeeld. De manier waarop we de laatste weken voetballen, met een grote wil om de tegenstand­er weg te drukken, is lovenswaar­dig. Als we dit kunnen vasthouden, ziet het er goed uit. Alleszins op sportief vlak.”

Extrasport­ief breken er Achter de Kazerne echter rusteloze tijden aan. Wat als de club namelijk door de KBVB gesanction­eerd wordt? Een extra jaartje 1B? Of erger: een degradatie naar de eerste amateurkla­sse? Waar zijn ploegmakke­rs nog op de oppervlakt­e bleven, verwoordde Kaya oprecht zijn twijfels. “We hebben een zware en bizarre week achter de rug. Zoiets maak je als speler niet vaak mee. Niemand weet op dit moment wat er gaat gebeuren. Supporters, bestuur, spelers… Iedereen hoopt dat er zo snel mogelijk duidelijkh­eid komt. Ja, ik ben naar KV Mechelen gekomen om te promoveren. Maar wat als men ons een eventuele promotie afneemt? Hopelijk komen justitie en de Belgische voetbalbon­d zo snel mogelijk tot een beslissing, want deze onzekerhei­d is niet goed.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium