Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te weinig mentale weerbaarhe­id getoond”

-

Ook in de derby tegen City Pirates is Cappellen er niet in geslaagd zijn povere thuisreput­atie van zich af te werpen. Door de recente drie op vijftien zakt de ploeg van Bart De Roover ver weg in het klassement. “We moeten deze neerwaarts­e spiraal dringend stoppen”, vertelt invaller Dirk Mathyssen.

Roel Engelen en Emmerik De Vriese moesten in laatste instantie nog gekwetst afhaken voor de derby tegen City Pirates. Daardoor kwam Dirk Mathyssen sneller dan verwacht bij de kern. Kwestie van een scheutje ervaring toe te voegen aan de jonge groep. Maar ook de Cappelse spits kreeg bij zijn invalbeurt in het laatste halfuur de ploeg niet op de rails. “Ik denk dat we afgetroefd zijn op het gebied van wedstrijdm­entaliteit”, blikt Mathyssen terug. “In de eerste helft vonden de bezoekers te gemakkelij­k de vrije man, waardoor ze constant druk op de ketel konden houden. Om de angel uit de acties te halen, moeten er dan extra meters gemaakt worden en dat gebeurde veel te weinig. De bezoekers vonden altijd de vrije man omdat onze linies te ver uit elkaar speelden. Met conditie heeft dat absoluut niets te maken, wel met mentale weerbaarhe­id en de wil om duels te winnen. Dat verbaast me wel, want vorig seizoen was dat net onze grote kracht.”

Middenmoot In een gelijkopga­ande eerste helft kwam

Cappellen dicht bij een doelpunt, maar Stefan Roel redde subliem een kopbal van Robbe Kil en een poging van Maxim Volant werd van de lijn geveegd. “Dat was jammer, maar geen reden om je bij de gang van zaken neer te leggen”, vindt Dirk. “We hadden nog minstens vijfenveer­tig minuten om orde op zaken te stellen. We wilden in de tweede helft meer druk naar voor zetten, maar ons balbezit leverde geen kansen op. Uiteindeli­jk werden we definitief uitgeteld op een counter die er niet mocht komen na een hoekschop die wij mochten trappen.”

Door het verlies legt Cappellen zichzelf toch heel wat druk op voor de volgende wedstrijde­n tegen Turnhout en Hoogstrate­n. “We hadden als doel gesteld in deze wedstrijd en de twee volgende op te schuiven naar de goede, stabiele middenmoot”, vervolgt Mathyssen. “Dat is natuurlijk nog haalbaar, maar dan mogen we de volgende weken niets laten liggen. Op Turnhout moet gewonnen worden om de wedstrijd tegen Hoogstrate­n enigszins met een gerust gevoel tegemoet te kunnen zien.”

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium