Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beloning voor onze wedstrijdm­entaliteit”

SintLenaar­ts klimt naar de derde plaats in het klassement na derde zege van het seizoen

-

Sint-Lenaarts heeft drie punten meegenomen uit Helchteren. Al werd er in de tweede helft vooral op karakter gevoetbald. “Ik ben blij dat de jongens nu eindelijk beloond worden voor hun wedstrijdm­entaliteit”, zegt trainer Gino Swaegers.

Een glimlachen­de trainer Gino Swaegers bij Sint-Lenaarts. “Onze derde zege van het seizoen”, opent de trainer tevreden. “We begonnen goed aan deze wedstrijd, hadden het meeste balbezit en zorgden ook voor de meeste dreiging. De voorsprong was verdiend, al lieten we dan na om dete. ze te verdubbele­n. Dan zijn we slordiger gaan voetballen en konden we de bal moeilijk bijhouden. Na de pauze kregen we het een pak moeilijker. Normaal tonen we dan net meer kwaliteit in ons spel. Dat lukte nu niet zo goed, maar dat hebben we gecompense­erd met veel inzet en karakter. Na al die gelijke spelen, waar we dikwijls toch meer verdiend hadden, ben ik blij dat de jongens nu beloond worden voor hun inzet en wedstrijdm­entaliteit. We kregen dit seizoen al dikwijls compliment­en om ons mooi voetbal, maar als dat geen punten oplevert, koop je er ook niets mee.”

Rustig seizoen

“Onze ambitie is om dit seizoen een rustig seizoen te beleven”, vervolgt Swaegers. “Zeker na de degradatie en de komst van acht nieuwe spelers. Ik zou tekenen voor een plekje in de linkerkolo­m. Simpel zal dat niet zijn want ik heb de indruk dat de reeks sterker is dan vorig seizoen. Guy Geudens was vandaag onze matchwinna­ar. Nochtans speelde hij een mindere wedstrijd. Maar hij brengt zo zijn seizoensto­taal op 10 doelpunten en daarom laat ik hem staan. Ook als het eens wat minder is, heeft een spits vertrouwen nodig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium