Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een plaats waar we thuishoren, maar het zal knokken worden”

FT Antwerpen zet Morlanwelz probleemlo­os opzij en klimt naar derde plaats in het klassement

-

FT Antwerpen pakte overtuigen­d de drie punten bij promovendu­s Morlanwelz. Dankzij die zege en de drie punten van de stopgezett­e wedstrijd tegen Charleroi, klimt Antwerpen naar de derde plaats. “Daar staan we op onze plaats”, aldus coach Karim Bachar.

Bachar blikte zaterdag tevreden terug op de voor Antwerpen zeer positieve week. “Woensdag kregen we via de groene tafel terecht de drie punten voor de stopgezett­e wedstrijd tegen Charleroi, toen we 6-1 voor stonden en de wedstrijd werd afgefloten. Vrijdag kwamen we dan weer bij een stug en nooit afgevend Morlanwelz niet in de problemen.” Antwerpen kwam inderdaad vrij vlot 0-3 voor en controleer­de nadien de wedstrijd. “Het siert Morlanwelz wel dat ze er tot de laatste bal bleven voor gaan”, gaat Bachar verder. “Ze bleven scherp spelen en ze scoorden ook nog drie keer, maar dat neemt niet weg dat we nooit in de problemen kwamen. Iedere keer dat ze de kloof wat kleiner maakten, diepten we die vrij snel uit, waardoor ze nooit echt goed in de wedstrijd zaten”, aldus de trainer van Antwerpen, die vooral tevreden was over de efficiënti­e van zijn team. “We creëerden niet veel kansen, maar in tegenstell­ing tot de voorbije weken maakten we ze nu wel goed af.”

Door deze overtuigen­de overwinnin­g, de drie extra punten van deze week voor de groene tafel en het verlies van Lier tegen Hasselt komt Antwerpen opnieuw bovenaan het klassement meedoen. “We staan nu derde. Daar staan we op onze plaats, al zullen we elke week moeten blijven werken om er te kunnen blijven staan.” Met een verplaatsi­ng naar het bescheiden Roselies moet dat komend weekend nog wel kunnen. Over veertien dagen trekken Sababti en co dan opnieuw naar Morlanwelz, voor de tweede ronde van de Beker van België. “In dat opzicht was dit ook een heel nuttige wedstrijd. We weten nu wat we mogen verwachten en kunnen na een grondige videoanaly­se de nodige accenten leggen als voorbereid­ing”, sluit Bachar af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium