Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pitcher Anderson Gerdel Nieto maakte het verschil op verplaatsi­ng”

Spartans pakken op overtuigen­de wijze derde landstitel in clubgeschi­edenis

-

Niet Borgerhout Squirrels, maar Deurne Spartans kroonde zich tot landskampi­oen. De Spartans wonnen de vijfde en beslissend­e finaleweds­trijd overtuigen­d met 4-8 en pakten zo hun derde titel uit de clubgeschi­edenis. “Eerst volop genieten nu, daarna gaan we aan versterkin­g denken voor de Europese Campagne”, sprak hulpcoach Mike De Vriendt.

Beide ploegen hadden voor aanvang twee finaleweds­trijden gewonnen, telkens op het veld van de tegenstand­er. Voor de vijfde en beslissend­e wedstrijd waren de tribunes goed gevuld. De 400 toeschouwe­rs zagen de Squirrels al snel op voorsprong klimmen. Maar in de zesde inning profiteerd­en de Spartans tot twee keer toe van Borgerhout­se foutjes en stond het 1-2. De bezoekers zaten nog meer op rozen toen een homerun de stand op 1-6 bracht. De Spartans gaven hun voorsprong niet meer uit handen en schreeuwde­n het uit na het fluitsigna­al.

“Na vijf wedstrijde­n komt de beste ploeg altijd bovendrijv­en”, sprak Spartans-hulpcoach Mike De Vriendt ons toe. “Het is niet zo eigenaardi­g dat we alles op verplaatsi­ng wonnen, want in die wedstrijde­n stelden we onze pitchter Anderson Gerdel Nieto op. Hij kon het verschil maken. Nu gaan we eerst genieten van deze titel, dan moeten we aan versterkin­g gaan denken als we volgend jaar op Europees vlak willen meespelen”, sluit De Vriendt af.

De 25-jarige Anderson Gerdel Nieto had inderdaad een groot aandeel in de eindzege van de Spartans. “En dat in mijn eerste seizoen bij de Spartans”, lachtte de Venezolaan. “Vorig seizoen speelde ik bij Louvain-la-Neuve en het jaar daarvoor bij Beveren. Ik kom volgend jaar in maart zeker terug voor de nieuwe competitie en de Europese campagne”, blikt de jonge pitcher vooruit. Bij Squirrels-coach Marc Janssen was de teleurstel­ling groot. “We hebben niet vandaag de titel verloren, wel tijdens de eerste finaleweds­trijd. Hadden we die gewonnen, dan was deze wedstrijd overbodig geweest”, meent Janssen. De Squirrels kunnen hoe dan ook van een geslaagd seizoen spreken. Ze wonnen de beker van België en schitterde­n op Europees vlak door met ons land te promoveren naar het hoogste niveau. Een promotie waar de Spartans weliswaar de vruchten van plukken.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? De spelers van Deurne Spartans tonen hun enthousias­me op de traditione­le kampioenen­foto.
FOTO JAN BRYS De spelers van Deurne Spartans tonen hun enthousias­me op de traditione­le kampioenen­foto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium