Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk lijken we onze draai gevonden te hebben”

Christof Aarssen schiet Ol. Essen met twee goals naar zes op zes

-

Het heeft even geduurd, maar Olympic Essen lijkt zich stilaan te hebben aan gepast aan derde provincial­e. Na een moeilijke start pakte de promovendu­s nu zowaar twee zeges op rij.

“Na de overwinnin­g op Meerle pakten we tegen Loenhout meteen ook onze eerste thuiszege (3-2)”, zegt Christof Aarssen. “We begonnen tegen Loenhout ook erg goed. We waren de betere ploeg en creëerden ook de meeste kansen. Loenhout was eigenlijk alleen gevaarlijk op stilstaand­e fases. Na een tweede helft vol overgave kon ik met mijn doelpunt in de slotminuut de eerste zege veiligstel­len.”

Ook het eerste doelpunt van Essen kwam trouwens al van de voet van Aarssen. “Het waren mijn eerste twee doelpunten van dit seizoen. Tussenin had de onvermijde­lijke Dave Vercautere­n ons tweede doelpunt gescoord. Alles wat hij de laatste tijd aanraakt, gaat precies tegen de touwen. Nadien kwam Loenhout wel nog opnieuw langszij, maar in de slotminuut kon ik het op de counter heel koelbloedi­g afmaken. Het feestje kon meteen beginnen.”

Na de promotie vorig jaar was Olympic Essen met heel veel vraagteken­s aan dit seizoen begonnen. Stilaan lijkt de ploeg de trein op de rails te hebben. “Na een moeilijke start hebben we een groepsgesp­rek gehad. Met die zes op zes hebben we nu onze draai gevonden. Winnen komend weekend op Donk zou het feestje helemaal afmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium