Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brechtcoac­h Steven Bastiaens mist plots vijftienta­l spelers “Het wordt de komende weken serieus behelpen”

- (wp)

Brecht won zaterdagav­ond oververdie­nd met 2-1 van Excelsior Essen, maar veel reden tot vreugde had de titeloutsi­der achteraf niet. Volgend weekend op Sint Jozef dreigt coach Steven Bastiaens zo maar eventjes veertien à vijftien spelers te moeten missen.

“Ik mis de helft van mijn basisspele­rs”, verduideli­jkt Bastiaens. “Zaterdagav­ond zorgde de net 18-jarige Jason Domen in de slotfase voor de zege. Hij zal de komende weken zeker niet de enige jongeling zijn die ons uit de nood moet helpen. Hoe dat allemaal komt? Tja, we sukkelen met enorm veel en langdurige geblesseer­den. Tegen Sint Jozef komen daar dan ook nog eens enkele geschorste spelers bij.”

Om u een idee te geven. Brecht kampte al met enkele langdurig afwezigen, afgelopen weekend kwamen daar ook nog Van Den Muysenberg­h (lies), Van Hoydonck (knie) en Verlinden (scheurtje in kuit) bij. Tot overmaat van ramp moeten Decreemer en Hoyberghs komend weekend werken en zijn Van Zundert en Wallaert allebei geschorst. Ook Van Bavel wacht nog een schorsing. “Dat maakt dat we de komende weken veertien tot vijftien spelers zullen moeten missen. Dat is meteen ook de reden waarom ik nog twee 17-jarigen heb doorgescho­ven naar de A-kern. Het wordt de komende weken behelpen, maar we gaan er alles aan doen om de kloof met de eerste vijf te beperken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium