Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen sociaal gelaat zijn in nieuwe coalitie”

Kris Peeters (CD&V) bergt burgemeest­ersambitie op

-

CD&V-lijsttrekk­er Kris Peeters zat woensdagoc­htend 2,5 uur samen met burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). Peeters bergt zijn ambitie om burgemeest­er te worden op, maar wil met zijn partij het sociale gelaat worden van een nieuwe coalitie.

Na de Open Vld-delegatie van Philippe De Backer maandag, was het woensdag de beurt aan CD&V voor de tweede informatie­ronde in de coalitiege­sprekken. Kris Peeters liet zich opnieuw vergezelle­n door schepen Caroline Bastiaens en Kamerlid Nahima Lanj- ri. Ze zaten 2,5 uur op het tijdelijke kabinet van burgemeest­er Bart De Wever.

“Het waren goede inhoudelij­ke gesprekken, die zeer positief verliepen”, zei Peeters na het overleg. “We willen als CD&V het sociale gelaat zijn van alle Antwerpena­ars in een mogelijke nieuwe coalitie. We stappen er pas in als er voldoende van ons programma in het bestuursak­koord staat. Rond betaalbaar wonen, leefbare stad, mobiliteit en luchtkwali­teit hebben wij de meest concrete voorstelle­n.”

De Wever laat blijkbaar nog niet in zijn kaarten kijken over met wie hij een coalitie wil vormen. “Ik denk dat ik nog zal worden uitgenodig­d, maar het is burgemeest­er De Wever die instaat voor de uitnodigin­gen”, zegt Peeters.

De CD&V-lijsttrekk­er, die zich voor de verkiezing­en nog liet ontvallen dat hij met 5% burgemeest­er kan worden, heeft die ambitie ondertusse­n opgeborgen. “Het klopt dat de kans dat ik burgemeest­er word 0,0 is”, zegt Peeters. “De vraag is wat ik dan wel ga doen.”

Daar gaf hij zelf geen antwoord op. De Wever houdt zich aan de discretie van de onderhande­lingen. Hij ontvangt vandaag de Antwerpse sp.a-delegatie en sluit de week af met Groen.

 ?? FOTO JVDP ?? Kris Peeters hoopt op een nieuwe uitnodigin­g bij Bart De Wever.
FOTO JVDP Kris Peeters hoopt op een nieuwe uitnodigin­g bij Bart De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium