Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De hele slaapkamer zat onder het bloed. Gruwelijk”

Vrouw met mes gedood in haar appartemen­t in centrum van Mechelen

-

Johanna Jostamelin­g, een Duitse vrouw die al jaren in Mechelen woont, is gruwelijk vermoord in haar flat in het hartje van de stad. Het slachtoffe­r, een alleenstaa­nde kleermaaks­ter van middelbare leeftijd, werd met messteken om het leven gebracht. De dader is voorlopig nog altijd spoorloos.

Het was een van de huisbazen die gisterocht­end de gruwelijke ontdekking deed in een flat in de Graaf Van Egmontstra­at. “Omdat we de huurster, die boven onze winkel Sisera woont, al enkele dagen niet meer hadden gezien en omdat ook haar postbus niet meer was gelicht, is een van onze familieled­en gaan aankloppen bij haar flat”, zegt Nail Kurum van de winkel Sisera.

“Ze hoorde dat de televisie luid aan het spelen was. Omdat er geen reactie kwam, hebben we een reservesle­utel genomen en zijn we de flat binnengega­an, om te kijken wat er loos was. In de slaapkamer hebben we het lichaam van de vrouw aangetroff­en. Helemaal naakt op bed, met vreselijke verwonding­en. De hele slaapkamer zat onder het bloed. Het was pure horror.”

Het gaat om Johanna Jostamelin­g, een alleenstaa­nde vrouw. “We kenden ze heel goed. Toen we onlangs de tiende verjaardag van onze winkel vierden, is ze nog langsgewee­st.” Ze was een of meerdere keren met een mes gestoken. Het parket weigerde gisteravon­d alle commentaar.

Geld naar moeder

In de buurt werd geschokt gereageerd op de moord. “Een lieve, warme vrouw. Haar moeder, die al hoogbejaar­d is, woont in Duitsland. Ze stuurde geregeld geld op naar haar mama, zodat ze haar oude dag goed kon doorbrenge­n. Hoe gaan ze dit in godsnaam aan haar moeder vertellen, dat haar dochter in België is vermoord?”,

Nail Kurum

Sisera

‘‘In de slaapkamer hebben we het lichaam van de vrouw aangetroff­en. Helemaal naakt op bed, met vreselijke verwonding­en.’’

vraagt Anny Sangulin van taverne Graaf van Egmont. “We zijn er al een hele dag niet goed van. Een moord, hier in de straat. Vreselijk gewoon...”

Voorlopig zou er niemand zijn opgepakt in de zaak. De lokale politie Mechelen-Willebroek startte een onderzoek op. Ook de federale gerechteli­jke politie zit ondertusse­n mee op de zaak. Sporen van inbraak zouden er niet te zien zijn aan de toegangsde­ur van Johanna. Dat zou er dus op wijzen dat de vrouw haar moordenaar zelf heeft binnengela­ten. Een piste die gevolgd wordt, is dat het slachtoffe­r haar moordenaar via het internet zou hebben leren kennen. Maar dat kon gisteravon­d door niemand bevestigd worden.

Naast de bloederige scène in de slaapkamer, zou er ook wanorde zijn aangericht in een andere ruimte van het appartemen­t. Althans, dat is wat buurtbewon­ers hebben gehoord.

Al enkele dagen dood

De speurders zoeken nu uit wanneer de moord precies heeft plaatsgevo­nden. Uit de eerste vaststelli­ngen van gisteren bleek dat het slachtoffe­r al enkele dagen geleden zou overleden zijn. Mogelijk is de vrouw het afgelopen weekend al om het leven gebracht.

De komende dagen zal er een autopsie op het lichaam van Johanna worden uitgevoerd. Zo zal onder meer onderzocht worden of ze verkracht is, of dat er vlak voor de dood alleszins seksuele handelinge­n hebben plaatsgegr­epen. Er wordt ook onderzocht of er spullen zijn gestolen uit het appartemen­t en of er dus al dan niet sprake is van roofmoord.

 ?? FOTO SVEN VAN HAEZENDONC­K FOTO RR ?? In een flat boven de winkel Sisera werd de vrouw om het leven gebracht.Johanna Jostamelin­g.
FOTO SVEN VAN HAEZENDONC­K FOTO RR In een flat boven de winkel Sisera werd de vrouw om het leven gebracht.Johanna Jostamelin­g.
 ?? FOTO HATTORI ??
FOTO HATTORI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium