Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geliefde pooier riskeert negen jaar cel voor uitbuiting

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar cel gevorderd tegen Ionut S., een gokverslaa­fde pooier die zes Roemeense meisjes zou hebben uitgebuit als prostituee. “De helft van de slachtoffe­rs is verliefd op hem en is intussen zwanger van hem”, aldus het Openbaar Ministerie.

Het OM beschouwt Ionut S., die ook in Duitsland bekend is als mensenhand­elaar en pooier, als leider van een criminele organisati­e die Roemeense vrouwen naar Antwerpen haalde, om er aan de slag te gaan als prostituee. De dames moesten volgens het OM hun opbrengste­n zowat integraal afstaan aan Ionut S., die het geld gebruikte voor de bouw van een huis in Roemenië en om zijn cocaïnegeb­ruik en gokverslav­ing te onderhoude­n.

Ionut S. zette de jonge vrouwen onder druk om zoveel mogelijk klanten op een dag af te werken, en spoorde hen ook aan om vaginale, orale of anale seks te hebben zonder condoom.

Charmante loverboy

Ionut S. beantwoord­t niet aan het cliché van de gewelddadi­ge pooier die onwillige seksslaven tot bloedens toe afranselt als ze niet genoeg geld in het laatje brengen. Volgens het Openbaar Ministerie is de Roemeen veeleer een charmante loverboy die misbruikt maakt van de gevoelens van de meisjes. “De helft van de slachtoffe­rs is verliefd op hem, en is intussen zwanger van hem”, aldus het OM. “De meisjes voelen zich ook geen slachtoffe­r, hoewel ze duidelijk door hem worden uitgebuit.”

Advocaat Johan Platteau probeerde de meubelen voor Ionut S. te redden, door erop te wijzen dat de vermeende slachtoffe­rs geen klacht tegen zijn client willen indienen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium