Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overwinter­en zit er nog in

-

Neen, hopeloos is het nog niet. AS Monaco is geen wereldploe­g en in het eigen Stade Louis II moet het niet op het eigen publiek rekenen. Als daar 10.000 supporters zijn, spreken ze van een heksenkete­l. De derde plaats en een overwinter­ing in de Europa League zitten er dus nog altijd in. Maar het zal beter moeten, op 6 november. Met alleen Vanaken en Wesley op het niveau dat nodig is om in de Champions League potten te breken, was het te lang zwoegen voor Club. Denswil en Dennis mochten ook niet klagen over hun match. Maar de rest? Ze zijn ver van hun beste vorm.

De eerste helft was pover. Geen vuur, geen nauwelijks enthousias­me. Het ondanks het vroege uur nochtans goed volgelopen Jan Breydel zat er ook wat apathisch bij.

Na de rust was het beter. Van alles wat er in de eerste helft ontbrak, zagen we een beetje meer. Club had enkele kansen om het verschil te maken, maar het kwam er maar niet van. Mogelijkhe­den verzilvere­n hoort ook bij CLniveau. Openda miste weer de kans om de wedstrijd in het voordeel van Club te beslissen, net als tegen Dortmund. Leergeld, die jongen is pas 18 jaar.

Club zit gewoon in een mindere periode en dat is spijtig, want dit Monaco was te pakken. Het is een jong team met enkele aardige voetballer­s, maar o zo groen achter de oren. Trainer Thierry Henry hanteerde dezelfde 343 als zijn gewezen baas Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Het was alleen wat verdedigen­der.

Bij Club waren Dennis en Vlietinck elkanders spiegelbee­ld. Terwijl Dennis op links de ene na de andere capriool probeerde en bij momenten wat te veel naar persoonlij­k succes op zoek ging, durfde Vlietinck bijna niets. De helft van de acties van Dennis mislukte, maar de linkerkant was wel dreigender dan de rechter.

Achteraan zat het redelijk goed. Denswil was net als in de vorige matchen de beste verdediger. Mechele deed iets onMecheles bij de tegengoal. Hij verdedigde positionee­l slecht.

Doelman Letica kon andermaal niet overtuigen. Niet bij het tegendoelp­unt, ook niet bij de reuzekans op 02 die Sylla miste.

Besluiten doen we met dat rare fenomeen: Youri Tielemans werd bij elk balcontact uitgeflote­n. De Rode Duivel is een Brusselaar. Dat is waarom hij tot voor een seizoen bij Anderlecht speelde. Geografisc­h bepaald. Dat is dan blijkbaar een reden om een landgenoot op deze manier te verwelkome­n. Deze zomer stonden dezelfde fans nog op de banken voor een team, de Rode Duivels, waar Tielemans deel van uitmaakte... Wat zijn we soms toch ver heen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium