Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Thuis zijn wij favoriet”

Monaco-Belgen Tielemans en Chadli meer dan tevreden

-

De twee Belgen in Monegaskis­che loondienst, Youri Tielemans en Nacer Chadli, toonden zich na afloop meer dan tevreden met hun prestatie én met het behaalde punt. “Dit kan een kantelmome­nt zijn.”

“Ik vond het vanavond toch heel evenwichti­g: elk een helft, elk een aantal kansen”, stelde Tielemans. “De Clubspeler­s toonden zich in de eerste helft zelfs gefrustree­rd omdat ze maar niet in hun spel kwamen. In sommige situaties hadden wij dan weer betere keuzes moeten maken. We hadden de 0-2 kunnen voorkomen. Dan had het er heel goed uitgezien. Maar een gelijkspel is wel positief, ik beschouw het toch als een nieuwe start voor de ploeg. Ik denk dat we thuis tegen Club Brugge wel de favoriet zijn.” Tielemans toonde zich ook tevreden met zijn eigen match. “Ik was goed , ook offensief. Ook de trainer toonde zich blij met mijn prestatie. Henry toont vertrouwen in mij, ik hoop een belangrijk­e pion te worden voor hem”, zei de ex-speler van Anderlecht, die een hele match werd uitgeflote­n door het thuispubli­ek. “Ach, vervelend vond ik dat niet. Eenmaal de match bezig is, hoor ik dat niet meer.”

Net als Tielemans zag ook die andere Rode Duivel, Nacer Chadli, al wat vooruitgan­g bij Monaco. “De eerste helft waren wij beter, de tweede helft Club. Maar ik vond het een redelijke goeie wedstrijd van ons, we hebben goeie dingen laten zien. Het was in elk geval beter dan voorgaande weken. Dit kan een kantelmome­nt zijn. De volgende wedstrijd tegen Club zal bepalend zijn, maar ik heb er goede hoop op.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Youri Tielemans.
FOTO ISOSPORT Youri Tielemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium