Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is niet evident”

Britt Thielemans ervaart dat huidige kalender zwaar om dragen is

- MARCEL BERNAERTS

Antwerp Ladies beleeft loodzware weken. Zondag wonnen ze hun bekerwedst­rijd op As, dinsdag waren ze in competitie succesvol in Farciennes en dit weekend wacht opnieuw een dubbele opdracht met wedstrijde­n in de Liga A tegen Gent en Tongeren.

“Wat de resultaten betreft, mogen we zeker niet klagen”, zegt Britt Thielemans. “Met vijf op negen in de competitie doen we beter dan vooraf werd verwacht. En ook de plaatsing voor de volgende ronde in de Beker van België is mooi meegenomen.”

Bij de planning, en dan vooral de snelle opeenvolgi­ng van de wedstrijde­n, heeft de 28-jarige libero een minder goed gevoel.

“Het is toch op het randje. Die dubbele wedstrijde­n tijdens de weekends maken het al zwaar. Zeker omdat wij over slechts een beperkte kern kunnen beschikken. Er zijn niet enkel de wedstrijde­n, er moet ook nog getraind worden. Dat doen we best met de juiste focus, anders hebben die uren arbeid geen zin voor ons jonge team waarin de vele nieuwkomer­s nog hun weg aan het zoeken zijn.”

Vooral de wedstrijde­n tijdens de week maken het lastig.

“Die zullen zeker gaan doorwegen. Overdag moet je focussen op je werk of op je studies en in amper enkele uren tijd moet dan de knop omgedraaid worden en moet alles op het volleybal worden gericht. Dat is niet evident. Zeker niet als er dan zoals dinsdag nog een verre verplaatsi­ng aan vooraf gaat”, legt de ancien van Antwerp Ladies de vinger op de wonde van de te overvolle kalender voor de Liga A-ploegen.

Het wordt voor Antwerp Ladies de komende weken niet minder druk met vijf wedstrijde­n in tien dagen.

“Dit weekend hopen we tegen Gent en Tongeren, toch twee ploegen die de top vier ambiëren, wat puntjes te sprokkelen. Volgende donderdag is er de bekerwedst­rijd tegen Oudegem en zondag spelen we dan de altijd boeiende en stevige derby tegen Amigos Zoersel. Maar we kijken vooral uit naar de Europese wedstrijd van woensdag 7 november. Dan spelen we in de Arenahal in Deurne de heenwedstr­ijd tegen het Finse Kuusamo. De terugwedst­rijd volgt dan één week later.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Britt Thielemans: “We kijken vooral uit naar de Europese wedstrijd van 7 november tegen het Finse Kuusamo.”
FOTO TOM GOYVAERTS Britt Thielemans: “We kijken vooral uit naar de Europese wedstrijd van 7 november tegen het Finse Kuusamo.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium