Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bjorn Heesterman­s behoort wekelijks tot de topschutte­rs “Basket is een uitlaatkle­p voor mij”

- (luhe)

Bjorn Heesterman­s stapte tijdens de voorbije zomer van Fellows Ekeren B over naar Makeba. De aanpassing aan zijn nieuwe omgeving verliep vlot. De ploeg draait bovenaan mee in eerste provincial­e en Heesterman­s behoort wekelijks tot de topschutte­rs.

“Ik kende al veel van de spelers bij Makeba. Daardoor ben ik snel in de groep geïntegree­rd”, zegt Heesterman­s. “Mijn broer speelde trouwens vroeger voor Makeba en coach Verstraele­n was al enkele jaren vragende partij om voor zijn ploeg te komen spelen. Ik heb lang geweigerd omdat ik mijn jeugdoplei­ding helemaal bij Fellows wilde afwerken. Nu heb ik mijn buikgevoel gevolgd en ben ik naar Brasschaat gekomen. Al heb ik lang getwijfeld, want Fellows B is een echte vriendenpl­oeg.”

Makeba wil een degelijke middenmote­r worden. “Die vijf op zeven die er staat, is mooi meegenomen. Eerste provincial­e is een uitstekend­e reeks voor mij. Ik ben aan mijn masterople­iding kinesither­apie begonnen en daar kruipt behoorlijk wat tijd in. Basketball­en is een uitstekend­e uitlaatkle­p en Makeba de ideale club. Ik behoor wekelijks tot de topschutte­rs, maar een echte shotcreato­r ben ik eigenlijk niet. Ik rond meestal de goede aanvallen van mijn ploegmaats af. We hebben een goed uitgebalan­ceerde groep. Tegen grotere centers gebruik ik mijn snelheid en tegen kleinere ga ik meestal inposten.”

“We krijgen met Geel B en groot favoriet op de titel Phantoms Boom nu twee belangrijk­e testen voorgescho­teld. In die laatste match zijn we de underdog, een rol die ons ligt. Met het nodige vertrouwen is er misschien wel wat mogelijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium