Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop nog wat jaren mee te kunnen”

- (luhe)

Soba bouwde in het tussenseiz­oen aan een volledig nieuwe ploeg. Eén van die nieuweling­en is Dennis Bovoy. De ervaren speler is zeer tevreden met de huidige gang van zaken bij Soba.

“In februari 2017 was ik door aanhoudend­e blessures gestopt met basketball­en”, vertelt de 32-jarige Bovoy. “Ik heb een soort hernia in mijn rug die telkens pijn uitstraalt naar mijn kuit. Maar toen Dirk Van Son mij deze zomer benaderde en de nieuwe plannen van Soba uit de doeken deed, kon ik het niet laten om, na overleg met mijn vriendin, op zijn voorstel om terug te gaan spelen in te gaan. Ik vond me trouwens eigenlijk nog te jong om te stoppen. De club Soba ligt me na aan het hart. Ik speelde hier voordien tot mijn 25ste en mijn ouders zitten nog wekelijks in de tribune.”

“Ik geef toe dat ik het nu veel voorzichti- ger aanpak dan vroeger. Tijdens de week train ik niet voluit om mijn lichaam niet te veel te belasten. Als oudste van de ploeg en aanvoerder probeer ik hier en daar wat bij te sturen zonder echt op het voorplan te willen treden. Er zit nog rek op deze nieuwe groep. Vooral defensief kunnen we nog wat procenten bijwinnen. We staan met drie op zes op onze plaats in het klassement, denk ik. Op Sint-Niklaas konden we misschien winnen, maar in de twee andere matchen hadden we weinig kans op succes. Een plaats in de middenmoot is dan ook de terechte ambitie.”

Het niveau van tweede landelijke is zoals Bovoy het zich had voorgestel­d. “Door mezelf goed te verzorgen, hoop ik nog enkele seizoenen mee te kunnen. Als ik het niet had geprobeerd, zou ik er later misschien spijt van hebben. Plezier beleven, is voor mij nu de hoofdzaak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium