Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Staalbouwe­r keert terug met vet contract

CEO mee met koning op handelsmis­sie in Portugal

- (jaa)

De Wijnegemse industrieb­ouwer Frisomat gaat in het Portugese Setúbal het nieuwe magazijn en distributi­ecentrum bouwen voor een internatio­nale kunstmests­toffenfabr­ikant. CEO Kris Oorts, die mee is op handelsmis­sie met het koningspaa­r, onderteken­de in Portugal zopas het contract.

Sociedade Produtora De Adubos Compostos (Sopac) is een kunstmests­toffenfabr­ikant met hoofdkwart­ier in Spanje. In Setúbal, aan de voet van een van de belangrijk­ste zeehavens van Portugal, is Sopac gespeciali­seerd in de productie en distributi­e van kunstmests­toffen.

“Sopac kwam met ons in contact via een van onze gerealisee­rde gebouwen in Portugal”, vertelt Kris Oorts. “Het feit dat we als industrieb­ouwer wereldwijd actief zijn, maar ook sinds 1990 een filiaal in Aveiro hebben, is onze sterkste troef in dit verhaal. Bovendien bestaat Frisomat al veertig jaar en lokaal bouwen we met Frisomat Portugal ook al 27 jaar.”

“We gaan er bij Frisomat prat op om optimaal onderdak te bieden aan de activiteit van onze klant,” duidt Oorts. “Of hij nu zoekt naar een magazijn, productieh­al of distributi­ecentrum, door ons begeleiden­d advies en oplossinge­n is hij verzekerd van de juiste investerin­g. Wereldwijd hebben we 450 mensen in dienst.”

Frisomat ontwerpt en produ- ceert het nieuwe magazijn en distributi­ecentrum van de Spaanse kunstmests­toffenfabr­ikant Sopac en coördineer­t ook het transport vanuit haar hoofdkwart­ier in Wijnegem. Ploegen van Frisomat Portugal monteren het gebouw nadien ter plaatse en staan garant als dienst na verkoop.

Het gebouw krijgt een overspanni­ng van 45 meter, een lengte van 101 meter en een goothoogte van 6,5 meter. “Verder blinkt het project uit in duurzaamhe­id”, aldus Oorts. “Voor onze industrieg­ebouwen is 30% minder staal nodig in vergelijki­ng met traditione­le bouwtechni­eken. En toch zijn ze even robuust.”

Het contract met Sopac werd deze week officieel bezegeld tijdens het staatsbezo­ek van koning Filip en koningin Mathilde aan Portugal.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Kris Oorts onderteken­de in Lissabon de bouwoveree­nkomst met zijn collega-bedrijfsle­ider van Sopac.
FOTO JAN AUMAN Kris Oorts onderteken­de in Lissabon de bouwoveree­nkomst met zijn collega-bedrijfsle­ider van Sopac.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium