Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DansAtelje­e maakt vreugdedan­s

Uitgeroepe­n tot coolste sportclub van de provincie

- https://youtu.be/mBxsa8WxTR­Y BART ROGGEMAN

Vanuit Het DansAtelje­e in Kontich-Kazerne steeg woensdagmi­ddag luid gejuich op. De dansvereni­ging werd in de zoektocht van Sport Vlaanderen en MNM uitgeroepe­n tot coolste sportclub van de provincie Antwerpen. Het levert de club 1.000 euro op.

In september, de maand van de sportclub, gingen Sport Vlaanderen en MNM samen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. In totaal probeerden 273 clubs in een filmpje van een minuut lang het publiek en een jury ervan te overtuigen dat zij die titel verdienen.

Woensdag zakten heel wat leden naar hun honk af om in spanning de bekendmaki­ng van de winnaars, tussen 12 en 13u in Kwistet op MNM, te volgen. Toen hun naam viel, barstte een grote vreugde los die live op de radio te horen was.

“Dit is een keicoole prestatie”, glundert artistiek leider Leen Bridts. “We vonden het een heel tof concept om aan deel te nemen, want we maken wel graag filmpjes. Alleen was de opdracht niet zo eenvoudig. We zijn met heel veel dansers en hebben zo’n zestig lessen per week. Om dat allemaal in één minuut samen te ballen, was een hele opgave. We hebben de nadruk gelegd op de sfeer en de ambiance die binnen de club heersen en op hoe zowel de jonge als de oudere leden én de mama’s hier fun kunnen beleven. We filmden niet alleen tijdens de lessen, maar ook in de kleedkamer­s en in de gangen.”

Het DansAtelje­e mag dan niet de winnaar van heel Vlaanderen zijn die 2.000 euro opstrijkt, de vreugde en trots zijn er niet minder om. Voor de club is de 1.000 euro ook een welgekomen extra presentje. Volgende week nemen de dansers immers hun intrek in de nieuwbouw in de Meylweg.

Marsepein

“Als je bouwt, vliegt het geld buiten. Omdat we nu meer zalen hebben, moeten we nog extra materiaal aankopen, waaronder spiegels. Toevallig was het vandaag de start van onze lekkernija­ctie, waarbij we allerlei lekkers als wafeltjes en marsepein verkopen voor die investerin­gen. Die 1.000 euro is al een goede start. Het plaatje met de titel van ‘coolste sportclub van provincie Antwerpen’ ten slotte is een mooi uithangbor­d om aan onze nieuwbouw op te hangen”, zegt de trotse artistiek leider.

 ?? FOTO RR ?? De leden van Het DansAtelje­e zijn door het dolle heen met hun bekroning als coolste sportclub van de provincie.
FOTO RR De leden van Het DansAtelje­e zijn door het dolle heen met hun bekroning als coolste sportclub van de provincie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium