Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Delhaize lanceert mini-stadswinke­l

Supermarkt­keten wil binnen drie jaar 200 Fresh Ateliers in steden uitrollen

-

Tweehonder­d Fresh Ateliers wil supermarkt­keten Delhaize binnen drie jaar uitrollen in de steden. Gisteren werd de eerste telg van het nieuwe winkelconc­ept, dat vers bereide maaltijden en het aanbod in de winkelrekk­en combineert, in Brussel geopend.

Het Delhaize Fresh Atelier aan de Ravenstein­galerij nabij het Centraal Station in Brussel heeft een oppervlakt­e van 80 vierkante meter. In doorsnee mikt de retailer op een winkeloppe­rvlakte van 100 vierkante meter. Daarmee zal Delhaize Fresh Atelier tegenover de vier huidige, de kleinste van de winkelconc­epten zijn.

Naast een heel gamma aan verse bereidinge­n – van salades, soep, broodjes tot warmemaalt­ijden en sushi – en het winkelaanb­od in de rekken, kan de klant ook zijn bestelling afhalen die hij via de website besteld heeft. De winkel combineert zo het fysieke en het digitale winkelen. Bovenop de 117 bestaande afhaalpunt­en, kunnen er tot tweehonder­d extra afhaalpunt­en bijkomen. Het bedrijf onderzoekt ook hoe het de boodschapp­en op termijn thuis of op kantoor kan leveren met bakfietsen. De keten spreekt van 1.500 producten in de winkel, plus het volledige assortimen­t van 15.000 producten die via Delhaize.be beschikbaa­r zijn.

Delhaize mikt op voetganger­s of wie met het openbaar vervoer of de fiets op weg is. Betalen zal de klant doen aan zelfscanka­ssa’s, en vanaf februari volgend jaar moet er ook de mogelijkhe­id zijn om met de smartphone de producten te scannen en af te rekenen. Om in te spelen op het stedelijke publiek en veranderen­de consumente­ngedrag zijn de openingsur­en verruimd. De winkels zullen zeven dagen op zeven open zijn, van 7 tot 21u.

Dit jaar komt er nog een vestiging bij in Leuven, die in december de deuren opent. De formule wordt permanent geëvalueer­d en bij positieve evaluaties ziet Delhaize een potentieel van tweehonder­d winkels in heel het land binnen de drie jaar.

De winkels worden uitgebaat door zelfstandi­gen. Elke vestiging moet goed zijn voor zeven tot acht jobs. Vorige maand stelde Delhaize ook al het nieuwe concept voor hun supermarkt­en voor. Ook in dat concept is er plaats voor een versatelie­r.

 ?? FOTO KRISTOF VADINO ?? Aan de Ravenstein­galerij nabij het Centraal Station in Brussel opende gisteren het eerste Delhaize Fresh Atelier.
FOTO KRISTOF VADINO Aan de Ravenstein­galerij nabij het Centraal Station in Brussel opende gisteren het eerste Delhaize Fresh Atelier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium