Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Scheidsrec­hters

De KBVB heeft een gebrek aan goede scheidsrec­hters, en dat heeft deze bond ook aan zichzelf te wijten. De huidige klachten wegens malafide praktijken in de voetbalwer­eld zullen zeker niet bijdragen tot de popularite­it van een hobby als scheidsrec­hter. Maar in geen enkele contactspo­rt wordt de scheidsrec­hter zodanig belaagd door mistevrede­n spelers als bij voetbal. Bij rugby, basketbal, korfbal en hockey worden de beslissing­en van de scheidsrec­hter immers zonder meer aanvaard. Daarom is het tijd dat de KBVB maatregele­n treft tegen spelers die de scheidsrec­hter zonder reden benaderen om uitleg te vragen over zijn beslissing. Alleen de kapitein van de ploeg zou dit mogen doen, zonder uiterlijk vertoon. Na de wedstrijd kunnen de feiten dan aan de hand van televisieb­eelden worden bekeken en eventueel worden bestraft met een gele kaart of geldboete. Zo kan de taak van scheidsrec­hter aantrekkel­ijker worden.

HUBERT BUYSSE, DEINZE

Winteruur

Zondag worden we weer geconfront­eerd met het winteruur. Veel kinderen moeten vanaf dan door het donker veilig op school geraken. De meesten dragen dan wel een fluovestje, maar aan de verlichtin­g wordt amper aandacht besteed. Veel fietsers werken met een ledlamp op batterijen. De toestand van deze batterijen is in veel gevallen rampzalig. Ze geven niet voldoende licht om duidelijk te worden gezien. Vervang daarom best nu die batterijen al. Misschien heb je ze niet in huis en moet je kind de eerste dag van het winteruur zonder verlichtin­g naar school. Als elke autobestuu­rder dan ook nog nakijkt of alle autolichte­n werken, dan kunnen we de donkere dagen weer iets veiliger doorkomen.

BERT SCHOETERS, KEERBERGEN

Ongeval E313

De E313 was richting Antwerpen weer volledig versperd na een botsing met vier vrachtwage­ns. Het is zo goed als iedere dag prijs op onze autosnelwe­gen. Wanneer gaat men nu eindelijk eens iets doen tegen al dat roekeloze rijgedrag?

JOHANNES HOREMANS, HERENTALS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium