Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het seizoen is nog jong”

- (spe)

Amigos Zoersel plaatste zich zondag ten koste van Charleroi vlot voor de volgende ronde van de Beker van België. Ook in de competitie gaat het de meisjes van Jeroen Rymen voor de wind. Tegen de toppers Kieldrecht en Oudegem hadden ze vijf sets nodig voor winst, maar dinsdag werd Lendelede met 3-0 huiswaarts gestuurd.

“Het komt er telkens op aan onze goede prestaties te bevestigen en de tegenstrev­er niet te onderschat­ten”, zegt receptie-hoekspeels­ter Valerie El Houssine. “Ondanks ons mooie parcours blijven we met de voeten op de grond. Deze start hadden we niet verwacht, maar we moeten ook realistisc­h zijn, het seizoen is nog jong. Veel ploegen zijn nog aan het bouwen. Het is niet omdat we na vier matchen ongeslagen zijn, dat we vlot de top vier zullen halen.”

“De matchen volgen elkaar in sneltempo op. Zes wedstrijde­n in twee weken tijd is veel als je overdag nog studeert of werkt. Gelukkig hebben we een heel goede voorbereid­ing achter de rug en staan we fysiek sterk. Het is belangrijk dat we ons lichaam voor en na de wedstrijd blijven verzorgen om van blessures gespaard te blijven. In onze ruime kern heeft iedereen overigens een rol van betekenis. Ook dat is één van onze sterke punten.”

“Zaterdag spelen we opnieuw tegen Charleroi, waar verschille­nde buitenland­se speelsters duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld waren, maar die ploeg heeft veel potentieel. Ik was heel blij met de winst, want we willen zo ver mogelijk geraken in de Beker van België. Liefst tot in de finale. Ik verwacht dit weekend trouwens een heel andere wedstrijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium