Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is te vroeg om al conclusies te trekken”

Jonge ploeg van Claude Holvoet staat voor twee cruciale matchen

- (spe)

Vorig seizoen kon Amigos Zoersel enkel het behoud verzekeren omdat er geen daler was in de reeks met elf ploegen. Ook dit jaar gaat het met één keer setwinst in vier wedstrijde­n niet meteen de goede kant op.

“Toch zijn we dankzij een bredere kern beter gewapend dan vorig jaar”, zegt woordvoerd­er Claude Holvoet, die de training en coaching overneemt van Peter Bierinckx als die met Hellvoc aan de slag is. “De jongens kregen een mentale opdoffer te verwerken toen trainer Bruno De Smet begin september de stekker eruit trok. Heel gek, want hij lag goed in de groep en had een groot stuk van de voorbereid­ing afgewerkt. Zijn plotse vertrek is hard aangekomen. Door blessures en schorsinge­n hebben we het ware Amigos Zoersel nog niet gezien.”

“We staan nu voor twee cruciale matchen. Met Haasrode-Leuven en Lubbeek-Leuven bekampen we twee ploegen die net voor ons staan in het klassement. Als we het niveau van de voorbije weken kunnen aanhouden, hebben we eens kans. De ploeg is erg jong en presteert wisselvall­ig. In de matchen dat ze er moet staan, lukt het vaak niet omdat de jongens zichzelf te veel onder druk zetten.”

“Toch is het te vroeg om al conclusies te trekken. Het zou voor hun verdere ontwikkeli­ng goed zijn als we in eerste divisie blijven, maar dit maakt ook deel uit van een opleidings­traject, waar we als club bewust voor hebben gekozen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium