Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de momenten dat het moet, lukt het niet”

Meisjes van coach Alex Caremans verzuimen het vaak af te maken

- (spe)

De meisjes van Mortsel lijken moeilijk uit de startblokk­en te geraken. Op de eerste speeldag won het nog wel van een sterk Aalter, maar sindsdien moest het in de competitie drie keer het onderspit delven. Afgelopen weekend was ook Alken met 0-3 te sterk in de Vlaamse Beker.

“Al bedroeg het verschil in de eerste en de derde set maar twee punten”, zegt de Mortselse trainer Alex Caremans. “Het is stilaan een trend aan het worden: op de momenten dat het moet, lukt het niet. We doen vaak goed mee, maar kunnen het niet afmaken als we daar de kans voor krijgen. In de slotfase doen kleine foutjes of verkeerde keuzes ons telkens de das om.”

“We zitten in de hoek waar de klappen vallen en die lastige periode moeten we gewoon voorbij geraken. We kampen met kleine blessuurtj­es en moeten geregeld speelsters missen. Iemand trapte in een oestersche­lp, een andere speelster ging op congres en nog iemand anders ondervindt hinder aan de schouder. Het zijn geen ernstige hinderpale­n, maar het betekent wel dat we weinig als ploeg kunnen trainen en dat we op cruciale momenten vaak niet de wissel kunnen doen die we nodig hebben.”

“We hebben een jonge ploeg en mentaal is dat elke keer hard om te verwerken. Maar eens we vertrokken zijn, zit er veel potentieel in dit team. Ik ben er zeker van dat we hier op termijn sterker zullen uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium