Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee lichamen ontdekt na brand, maar parket opent moordonder­zoek

Speurders staan voor raadsel bij woning in Deurne van 79-jarige alleenstaa­nde man

-

Na een woningbran­d in Deurne zijn binnen twee lichamen aangetroff­en. Het parket startte een onderzoek voor moord, alles wijst er namelijk op dat de twee slachtoffe­rs niet overleden zijn door de brand.

De speurders stonden gisterenav­ond nog voor een raadsel bij de plaats delict in de Jan de Cordesstra­at in het Antwerpse district Deurne. In de vooravond was de brandweer naar een woning vlak bij het kruispunt met de Alfons Schneiderl­aan gestuurd voor een brand. “Het ging om een kamerbrand die snel onder controle was”, al- brandweerw­oordvoerde­r Kristof Geens. Bij de interventi­e troffen de brandweerl­ui wel twee lichamen aan.

Onbekend slachtoffe­r

Als snel werd duidelijk dat de twee overledene­n niet aan hun einde kwamen door de brand in de woning. De speurders hebben heel sterke aanwijzing­en om aan te nemen dat een van de twee slachtoffe­rs zichzelf van het leven beroofd heeft. Hoe de andere persoon om het leven kwam, was gisteren niet duidelijk, maar het parket gaat er voorlopig van uit dat die vermoord werd. “Er werd een gerechteli­jk onderzoek wegens moord opgestart”, aldus parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden. De onderzoeks­rechter, het parket, de wetsdokter, specialist­en van het labo en speurders van de moordbriga­de stapten gisteren ter plaatse af.

Volgens buurtbewon­ers wordt het huis bewoond door een alleenstaa­nde bejaarde man die geregeld een rondje wandelde in de buurt en daarbij tot voor enkele maanden vergezeld was van zijn hondje, tot dat overleed. De 79-jarige man is een van de twee slachtoffe­rs. Wie de tweede persoon is, was gistedus ren nog een raadsel. Het gaat volgens de eerste informatie alleszins niet over een familielid van de man.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO BFM ?? Specialist­en van het labo onderzoeke­n de plaats van de feiten in de Jan de Cordesstra­at in Deurne.
FOTO BFM Specialist­en van het labo onderzoeke­n de plaats van de feiten in de Jan de Cordesstra­at in Deurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium