Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms kun je op elkaars zenuwen werken, maar beu zijn we elkaar niet”

Marijke Bax (29) uit Borgerhout reist al meer dan 25 jaar met drie generaties 1

-

Marijke Bax (29) uit Borgerhout woont vlak bij haar 81-jarige grootmoede­r, en toch wil ze haar jaarlijkse vakantie – vaak zijn het er zelfs twee – niet missen. Marijke, haar twee broers, oma en tante gaan graag samen op verkenning.

De Moezelstre­ek in Duitsland, dat was afgelopen zomer de bestemming van Marijke Bax en familie. Drie generaties, maar niet typisch grootouder­s/ouders/kinderen: Marijke zelf (29), haar grootmoede­r (81), haar tante (52) en haar broer (27). De jongste broer (24) was er dit jaar uitzonderl­ijk niet bij, hij heeft twee kleine kindjes. Maar de oudste broer heeft wel een vriendin die ook al een paar jaar meereist.

“We proberen telkens met één auto te rijden, dus onze bestemming­en liggen niet veraf”, vertelt Marijke. “Meestal Noord-Frankrijk of West-Duitsland.” Hun intergener­atiereizen begonnen al ruim 25 jaar geleden, met herfst- of krokusvaka­nties in Center Parcs. “Mijn bomma is mijn meter, mijn tante - haar dochter en de zus van mijn moeder - is de meter van mijn oudste broer. En mijn jongste broer konden we dan toch niet thuis laten? Het beviel iedereen zo goed dat we ook in de zomer telkens een weekje op reis gingen. Mijn moeder deed dat niet graag, mijn vader is een paar keer mee geweest, maar omdat zij dan gescheiden zijn, werd het echt iets van ‘ons’.” “Bomma is wat minder goed ter been, dus kerktorens en burchten bezoeken doen we niet meer. Jaarlijks houden we met z’n allen een vergaderin­g over onze bestemming. Mijn broer, tante en ik zijn geïnteress­eerd in geschieden­is en vonden Normandië geweldig, maar bomma was daar liever vijf dagen op een terrasje blijven zitten. We calculeren altijd een dag shopping in, en onze vakantie goed inzetten doen we steevast met een goed glas, voor we goed en wel uit de auto zijn gestapt (lacht). Compromiss­en sluiten doe je sowieso. En ja, dat kan wel eens op je zenuwen werken. Maar ook al woon ik vlak bij mijn bomma, elkaar en onze vakanties beu zijn we nog lang niet.”

 ?? FOTO RR ?? 1.Marijke nam deze groepsfoto op reis in 2013, in het Duitse Trier. Van links: oma Maria Van Bulck (toen 76), broer Quinten (toen 19), tante Christ’l Van houtte (toen 47) en broer Maarten (toen 21).
FOTO RR 1.Marijke nam deze groepsfoto op reis in 2013, in het Duitse Trier. Van links: oma Maria Van Bulck (toen 76), broer Quinten (toen 19), tante Christ’l Van houtte (toen 47) en broer Maarten (toen 21).
 ?? FOTO RR ?? 2.In 2013 ging de familie Moens-De Jonghe op reis naar de streek rond Cannes. Van links: oma Denise (nu 67), opa Leon (nu 69), Robbe (nu 15), mama Sabrina (nu 45) en Arne (nu 14). Vader Francis maakte de foto.3.Afgelopen zomer in Salou: Thomas(32), met rechts Annick (34). Hun drie kinderen Nora (9), Mathis (7) en Leon (4). In groen shirt moeke(55) en onder haar oma (66). “En dan zijn er nog Shani, dochter van moeke, en Brigitte, een vriendin die ook mee op reis was.”
FOTO RR 2.In 2013 ging de familie Moens-De Jonghe op reis naar de streek rond Cannes. Van links: oma Denise (nu 67), opa Leon (nu 69), Robbe (nu 15), mama Sabrina (nu 45) en Arne (nu 14). Vader Francis maakte de foto.3.Afgelopen zomer in Salou: Thomas(32), met rechts Annick (34). Hun drie kinderen Nora (9), Mathis (7) en Leon (4). In groen shirt moeke(55) en onder haar oma (66). “En dan zijn er nog Shani, dochter van moeke, en Brigitte, een vriendin die ook mee op reis was.”
 ?? FOTO RR ?? Marijke Bax.
FOTO RR Marijke Bax.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium