Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Slachtoffe­r vechtparti­j zelf in de cel

-

De twee meerderjar­ige verdachten van een vechtparti­j in Park Spoor Noord in Antwerpen eind juli zijn gisteren vrijgelate­n. Het slachtoffe­r, aanvankeli­jk in levensgeva­ar, zit ondertusse­n zelf in de cel in Nederland.

feiten riepen eind juli heel wat verontwaar­diging op. Een 34jarige man uit Kortrijk was in het Antwerpse Park Spoor Noord door een groep jongeren in elkaar geslagen en in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Bij de vermeende aanvallers twee 13-jarigen, een 17-jarige en twee 18jarigen. Mogelijk gebruikte een van hen bij de vechtparti­j ook een steekwapen.

Neefje

Alle vijf werden ze opgepakt en de minderjari­gen verdwenen een tijdje achter slot en grendel in een gesloten instelling. De twee 18-jarigen, Abdelilah en Jamal E.B., werden op verdenking van poging tot doodslag en slagen en verwonding­en in de Begijnenst­raat opgesloten. Gisteren besliste de raadkamer hen vrij te laten onder voorwaarde­n. “Mijn cliënt en zijn familie zijn blij dat hij zijn leven kan hervatten en terug naar school kan gaan”, reageert advocaat Ben Crosiers namens Abdelilah. “Hij heeft dit nooit gewild.”

Het slachtoffe­r van de vechtparti­j ontsloeg zich in de loop van september zelf uit het ziekenhuis. Ondertusse­n zit hij volgens een goed geïnformee­rde bron zelf in de cel. Na zijn verdwijnin­g uit het ziekenhuis trok de man naar Maastricht, waar bij een politiecon­trole bleek dat hij nog een celstraf van 72 dagen moest uitzitten. De verdachten hebben altijd volgehoude­n dat niemand een mes gebruikt heeft en dat ze handelden om een neefje te beschermen dat lastiggeva­llen werd door het latere slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium