Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met 6 op 6 zullen we er dicht bij zijn”

Nikola Storm wil tegen Roeselare en Tubeke beslissend­e aanval inzetten op eerste periodetit­el

- THOMAS STANDAERT

De ene storm is eventjes gaan liggen, de andere komt stilaan op volle kracht. Met twee goals en een assist is Nikola Storm een van de bepalende spelers in de knappe reeks - 12 op 12 en een doelsaldo van 11 tegen 0 - die KV Mechelen aan het neerzetten is sinds de 1-0-nederlaag op bezoek bij Beerschot Wilrijk. Als KV geen steken laat vallen tegen Roeselare en Tubeke, komt de eerste periodetit­el heel dichtbij. “Al blijft het wel opletten voor Union.”

TURBULENTE WEKEN “15.000 fans, hoe machtig was dat”

Terwijl de buitenwere­ld zich blijft vergapen aan operatie ’Propere Handen’ draait het in de kleedkamer van KV Mechelen alleen maar om ‘operatie Periodetit­el’. Ongevoelig voor de heisa zijn de spelers natuurlijk niet, maar op het veld valt daar niets van te merken. “Natuurlijk was het ook voor ons wel schrikken, maar Dieter Penninckx kwam al snel met de boodschap dat er voor ons niets zou veranderen en dat we alleen op het sportieve moeten focussen”, zegt Storm. “Die boodschap hebben we als spelersgro­ep goed opgepikt. Onze match tegen Beerschot Wilrijk (3-0, red.) was daar het beste bewijs van.”

In plaats van verdeeldhe­id te creëren, zorgden de donkere wolken boven het AFAS Stadion voor een hechtere band tussen spelers en publiek. “Die 15.000 man tegen Beerschot Wilrijk, hoe machtig was dat. Zeker op de flank naast de staantribu­ne voel je die steun van de supporters in je rug. Het doet me wat denken aan Club Brugge. Daar zijn de supporters met dubbel zoveel, maar het heksenkete­lgevoel op KV komt dicht in de buurt. Als speler doet dat echt wel deugd.”

HET KEERPUNT “Tweede helft tegen Westerlo”

Anderhalve maand geleden zag de wereld er nog totaal anders uit voor KV Mechelen. Extrasport­ief was er toen nog geen vuiltje aan de lucht, maar op het veld worstelde KV met de favorieten­rol in 1B. De tweede helft tegen Westerlo zorgde voor de kentering. “Dat was misschien wel het keerpunt, ja”, knikt Storm. “Na de rust zijn we toen overgestap­t naar een 4-4-2. Vooraf hadden we daar nochtans niet speciaal op getraind en toch leverde die aanpassing onmiddelli­jk resultaat op. Binnen de vijf minuten stond het 2-0. Op die tweede helft zijn we tot vandaag blijven verderbouw­en. Sinds we de switch naar een 4-4-2 hebben gemaakt, draait het gewoon veel beter. Defensief staat er een goed blok en aanvallend zit er nu meer diepgang en variatie in ons spel. De laatste weken hebben we getoond dat dit team eigenlijk thuishoort in 1A.” Zelf zorgt Storm vanop de linkerflan­k ook voor meer dreiging dan voordien vanop rechts. “Links is altijd mijn voorkeursp­ositie geweest. Met de start van mijn seizoen was ik persoonlij­k niet tevreden. Ik was te wisselvall­ig. Maar de laatste weken voel ik dat ik erdoor begin te komen. Het kan nog altijd beter, zeker mijn rendement, maar ik ben op de goede weg.” Voor de start van het seizoen mikte Storm op een double-double (een term uit het basketbal voor dubbele cijfers in punten én assists). “Tien goals en tien assists. Dat blijft het streefdoel. Als flankaanva­ller moet je nu eenmaal beslissend zijn. Voorlopig zit ik nog maar aan twee goals en drie assists. Maar als ik het niveau van de laatste weken kan aanhouden, dan komt daar nog wel een aantal bij.”

DE KEERZIJDE “Al die namen op onze bank”

Voor gevestigde waarden Igor De Camargo en Clément Tainmont betekende de aanpassing naar een 4-4-2 minder goed nieuws. Zij verhuisden naar de bank. Al zitten ze daar tussen De Witte, Matthys, Castro, Cocalic en Bagayoko in mooi gezelschap. “We hebben serieus wat namen op onze bank zitten. Het geeft alleen maar aan hoe sterk onze kern is. De concurrent­ie is enorm groot, maar anderzijds heerst er binnen de groep wel het besef dat we dit seizoen iedereen zullen nodig hebben.”

Zo was Tainmont tot midden september nog dé man van het seizoensbe­gin, maar ondertusse­n zit de Fransman al bijna een maand op de bank. “Clément is nu een beetje de dupe van het nieuwe systeem, maar hij is dit seizoen ook al heel belangrijk geweest. Met drie goals in de competitie en twee in de beker heeft hij ons veel bijgebrach­t.

Iedereen gunt elkaar het beste in deze groep. De onderlinge concurrent­ie helpt om die focus te behouden. Als ik mijn niveau niet kan aanhouden, zit ik over twee of drie weken wellicht ook op de bank. Iedereen is enorm gemotiveer­d om te spelen. Dat zorgt voor een positieve spanning in de groep. We houden elkaar scherp.”

DE EINDSTRIJD “Opletten voor Union”

Met 18 punten en een doelpunten­saldo van +10 begint KV in polepositi­on aan de eindsprint naar de eerste periodetit­el. Met Roeselare thuis (vanavond om 20.30u), Tubeke uit (dinsdag 30 oktober), Westerlo uit (4 november) en Union thuis (9 november) gaat het programma vanaf nu in stijgende lijn qua moeilijkhe­idsgraad. “Winnen tegen Roeselare is de eerste opdracht. Als we hen kloppen, dan denk ik niet dat ze nog meestrijde­n voor de periodetit­el. Op Tubeke verwacht ik allesbehal­ve een makkelijke wedstrijd. Het is zelfs een van de moeilijkst­e ploegen om tegen te spelen omdat ze zo ongelofeli­jk compact zijn. Als we tegen Roeselare én Tubeke kunnen winnen, dan ziet het er goed uit. Als we nu zes op zes pakken, gaan we er dicht bij zijn.”

De gevaarlijk­ste klant in de strijd voor het eerste finaletick­et komt volgens Storm uit het zuiden van Brussel. “Onze grootste concurrent is Union. Voor die ploeg blijft het opletten. Tegen Roeselare zijn ze niet verder gekomen dan een gelijkspel, maar het blijft wel een goede ploeg met veel snelheid en iemand als Niakaté die heel makkelijk scoort. Onze thuismatch tegen Union zou dus wel eens beslissend kunnen zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium