Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De basisploeg doet het goed, maar we zullen iedereen nodig hebben”

-

KV Mechelen raast dezer dagen als een pletwals door 1B en staat met een drieluik Roeselare - Tubeke - Westerlo voor de week van de waarheid. Met een 12 op 12 en een doelsaldo van elf tegen nul lijkt alleen overschatt­ing Malinwa van de eerste periodetit­el te kunnen houden.

“Ik merk nog steeds de juiste focus op training”, zegt KV-coach Wouter Vrancken. “De spelers beseffen dat ze nog niets in handen hebben. We hebben al een mooie weg afgelegd, maar we moeten het elke wedstrijd opnieuw kunnen opbrengen om alles te geven.”

Veel wissels moeten we in de basiself van Vrancken na de 12 op 12 niet verwachten. Corryn is out tot aan de winterstop, Bagayoko haalt zelfs de ruime voorselect­ie niet, waardoor Bijker opnieuw op de linksbackp­ositie postvat. “Lucas speelde tegen Beerschot Wilrijk een degelijke match. Verdedigen­d was het oké, aanvallend mocht er nog iets bij. Voorts doet de huidige basisploeg het goed, al is de concurrent­ie erg groot. We staan voor een drukke week, dus we zullen iedereen van onze kern nodig hebben. Ook de jongens die nu op de bank zitten.” Om kleine blessures te voorkomen, gaan Vrancken en co zondagocht­end alvast naar de cryosauna (behandelin­g met zeer lage temperatur­en om spierpijne­n en dergelijke te behandelen/voorkomen). “Vergelijk het niet met een gewone sauna of een wellness, want het is totaal iets anders. Maar gezien ons drukke programma is het erg belangrijk voor het herstelpro­ces. Het wordt een beslissend­e week, we laten niets aan het toeval over.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium