Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meneer Kerkhofs

-

Waar is de tijd dat Pascale Naessens nog ‘de vrouw van’ was? Wat enkele pure kookboeken en bijhorend keramiek allemaal niet kunnen doen. Tegenwoord­ig is Paul Jambers eerder ‘die oudere man van’. Die wat norse ex-journalist die om de zes jaar enkele politieker­s stalkt en in panelshows doet wat hij in zijn lange carrière weigerde te doen: lachen. Vorige week betrapten we hem zelfs op een beetje pret maken in het afschuweli­jk olijke Wat een Jaar. Wellicht een ongewenste bijwerking van die pure keuken van zijn vrouw.

In tegenstell­ing tot Pascale is Kat Kerkhofs voorlopig nog steeds ‘de vrouw van’. Maar je kunt haar niet verwijten dat ze er niet álles aan doet om uit de kleine schaduw van haar razend populaire man te treden. Sinds ze op meer dan geslaagde wijze Duivelse Vrouwen in heel de wereld bezocht, duikt ze in elke tv-show op. De Slimste Mens? Check! Gert Late Night? Check! Dancing with the Stars? Check! Toch niet in Wat een jaar? Toch wel! En dan is er nog Tipsy, waarin Kat met haar zus Lyn sinds vorige week een “spraakmake­nd experiment” uitvoert. Onder medische begeleidin­g zoeken de praatzieke zussen uit wat minstens twee glazen alcohol per dag met een mens doen. Ze komen tot de verrassend­e vaststelli­ng dat hun evenwicht, spraak en gevoel erop achteruitg­aan. En het wordt nog straffer: want had Kat onder de antibiotic­a gezeten terwijl ze sloten bier naar binnen kapte, dan had ze zelfs een hartstilst­and kunnen krijgen. Gelukkig was dat nét niet het geval en kunnen we in de volgende aflevering­en nog meer te weten komen over haar privéleven. Wat we al weten: wanneer ze masturbeer­t, en dat ze altijd pipi doet in de douche. Waren die dan zo zat, hoor ik u al denken? Nee, de meeste van die uitspraken kwamen er nuchter uit. Het mag wel duidelijk zijn: we hebben het laatste van mevrouw Mertens nog niet gezien.

Dus wanneer over tientallen jaren de (voetbal)carrière van Driesje er al een tijdje op zit, en Kat nog in vol ornaat over uw schermt davert, danst en drinkt, dan praat niemand nog over ‘de vrouw van’. Nee, dan wordt Dries Mertens in Belga Sport over het memorabele WK 2018 aangekondi­gd als meneer Kerkhofs. Daar drinken we op!

 ?? FOTO VIJF ?? Lyn en Kat Kerkhofs aan de drank.
FOTO VIJF Lyn en Kat Kerkhofs aan de drank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium