Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants spelen derde topper op acht dagen tijd

- PATRICK CEULEMANS

Het gaat snel voor Telenet Giants Antwerp. Na de topper tegen Hapoel Jeruzalem in de Champions League brengt de vijfde speeldag van de EuroMillio­ns League zondagnami­ddag een clash tegen Spirou Charleroi. Omdat de wedstrijd rechtstree­ks wordt uitgezonde­n op Sporza, begint hij al om 13.45u.

Als gevolg van de voorronde van de Champions League en het ATP-tennistorn­ooi in de Lotto Arena kwam Telenet Giants Antwerp nog maar twee keer in actie in de EuroMillio­ns League. “De nederlaag van vorige week in Oostende ligt zwaar op de maag”, aldus Vic Sanders. “Dat was na het verlies in de Champions League bij het Spaanse Fuenlabrad­a de tweede opeenvolge­nde nederlaag. We beseften dat we in de spiegel moesten kijken. We hebben dat gedaan en ons schitteren­d herpakt tegen Hapoel Jeruzalem. We hebben kwaliteite­n, maar we moeten geduld hebben.”

“Dat we wisselvali­g zijn? We speelden dit seizoen tien officiële wedstrijde­n en wonnen er acht. Dan is je rapport toch uitstekend. Oostende is de kampioen en Charleroi, zondag de tegenstand­er, samen met ons de grote uitdager. Dan mag je spreken van een stevige Belgische opener van de campagne. Ik zoek geen excuses, maar zelfs als we zondag verliezen, moeten we rustig verder werken. De ervaring komt wel met het spelen van die partijen in de Champions League.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium