Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil mezelf opnieuw op de kaart zetten”

Nieuwe Boomse doelman Thibault Rausin toont zich ambitieus

- PETER NYS

Thibault Rausin zat al enkele maanden zonder club. Vorig seizoen was hij nog tweede doelman bij Tubeke in 1B en speelde hij er zelfs een behoorlijk aantal matchen. Maar zijn contract werd niet verlengd en een nieuwe aanbieding bleef uit. Tot Rupel Boom enkele weken geleden op de proppen kwam.

“Ik was meteen geïnteress­eerd, want Rupel Boom speelt op een deftig niveau én was goed uit de startblokk­en gekomen”, zegt Rausin. “Ik besloot een keer te gaan kijken toen ze op Club Luik speelden. Uitgereken­d daar liepen ze hun enige nederlaag van het seizoen op, maar mijn eerste indrukken waren positief en die werden tijdens de gesprekken met de coach en de manager alleen maar bevestigd. Het is ook een voordeel dat er met Jordan Kerstenne en Lucas Damblon al twee Luikenaars in Boom spelen. Dat zal mijn integratie zeker bevorderen.”

Met Anwar Houmani had Rupel Boom slechts één fitte doelman over in de A-kern. Rausin maakt zich sterk dat hij snel de concurrent­ie kan aangaan.

“Ik moet niet van nul beginnen. Ik ben blijven trainen bij een ploegje uit de buurt. Dat niveau valt uiteraard niet te vergelijke­n met dat van Rupel Boom, maar het maakt wel dat ik snel kan aanpikken. Voor een keeper is dat iets makkelijke­r dan voor een veldspeler. Daar speelt de conditie een grotere rol. Ik hoef in een match geen tien kilometer te lopen. Het komt er vooral op aan om dat balgevoel snel weer op niveau te krijgen. De komende weken staan er op dinsdag telkens oefenmatch­en geprogramm­eerd. Ik hoop daar mijn achterstan­d snel weg te werken en dan is het aan de coach om te oordelen wanneer ik klaar ben. Of ik in afwachting al op de bank ga zitten, weet ik niet. Dat zullen de trainers beslissen. Maar als ze het me vragen, ga ik uiteraard niet weigeren.” (Rausin zit vanavond ook effectief op de bank, nvdr.)

Van prof naar amateur

Rausin speelde voordien altijd bij profclubs. Voor zijn periode in Tubeke was hij nog bij Moeskroen en Westerlo actief. “Dit is een heel ander leven. Rupel Boom is geen profclub en dus wordt er ’s avonds getraind. Maar dat stoort me niet. Ik ben vooral blij dat ik weer een club heb. Het is pas als je maanden aan de kant staat dat je beseft hoe graag je voetbalt. Ik heb getekend tot het einde van het seizoen en wil mezelf opnieuw op de kaart zetten als voetballer. Ik kom in een jonge spelersgro­ep met veel ambitie terecht, dat moet dus zeker lukken.” Ploegnieuw­s: Jens De Paepe keert terug na schorsing. Damblon is er weer bij na blessure. Siebens en Chrif verdwijnen uit de kern. Doelman Thibault Rausin, die dinsdag pas tekende, zit al op de bank. Kern: Houmani, Spaenhoven, Somers, Kerstenne, Geudens, De Paepe, De Looze, De Maeyer, Put, Schaessens, Hens, Wilms, Augustynen, Doncos, Damblon, Laureys, Walen De Keyzer en Rausin.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Thibault Rausin toonde zich deze week al nadrukkeli­jk op training bij Rupel Boom. “Het is als ex-prof natuurlijk even aanpassen, maar het stoort me niet dat we hier ’s avonds trainen.”
FOTO GOYVAERTS Thibault Rausin toonde zich deze week al nadrukkeli­jk op training bij Rupel Boom. “Het is als ex-prof natuurlijk even aanpassen, maar het stoort me niet dat we hier ’s avonds trainen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium