Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet echt niet wat ik mag verwachten”

Alexis Krug maakt Challenged­ebuut op Sardinië

- BART SPRUIJT

D-day vandaag voor Alexis Krug. De Belgische kampioen halve afstand maakt op Sardinië zijn debuut in het Challenge-circuit en wil er zich meten met de Europese top. Bij de vrouwen heeft Katrien Verstuyft nog een sterk klassement te verdedigen.

Kalmthoute­naar Alexis Krug kende een ronduit indrukwekk­end seizoen met onder meer zeges in de halve triatlon van Brasschaat en de kwarttriat­lons van Antwerpen en Geel. Op Sardinië wil de Belgische topper kijken wat hij waard is tussen de beste Europeanen op de halve afstand.

“Normaal gezien zou ik vorig jaar al op Sardinië starten”, zegt Krug. “Maar door een stressfrac­tuur aan de heup kon dat toen helaas niet doorgaan. Zo wordt het vandaag mijn eerste Challenge ooit.” Dat zijn vorm nog oké zit, bewees Krug eind september op het EK voor clubs in Lissabon waar hij voor Atriac een sterke beurt neerzette. “Door het goeie weer heb ik na dat EK in Lissabon nog goed kunnen blijven doortraine­n. De voorbereid­ing voor Sardinië is dan ook prima verlopen. Ik vind het niet lastig om laat op het seizoen nog gemotiveer­d te blijven.” Welk resultaat Krug kan neerzetten tussen de 21 profession­als aan de start, is koffiedik kijken. “Ik weet totaal niet wat ik mag verwachten. Het zou een top vijf kunnen worden, maar ik kan evengoed pas twintigste eindigen. Over mijn zwemmen maak ik me niet al te veel zorgen. Ook al staan er natuurlijk wel hele sterke mannen aan de start, zoals Pieter Heemeryck of Sebastian Kienle (ex-winnaar van Hawaï, nvdr.). Op de fiets gaan zij wel een verschil kunnen maken. Ik vermoed dat ik ze eraf kan zwemmen, maar dat ze me tijdens het fietsen direct zullen inhalen”, aldus Krug, die nochtans geen slechte fietser is. “Dit wordt voor mij echt de allerlaats­te race van het seizoen. Het is stilaan tijd voor rust. Volgend jaar zou ik op het einde van het seizoen mijn eerste volledige triatlon willen doen in Barcelona, maar dat is voorlopig nog onder veel voorbehoud. Daarnaast ga ik me blijven focussen op de teamcompet­itie en de halve afstand.”

Voor Katrien Verstuyft staat er op Sardinië nog veel op het spel. De Mortselse staat comfortabe­l vierde in het Challenge-klassement. Vorig weekend werd ze nog derde in de Challenge van Mallorca, zodat ze nog uitzicht heeft op een mooi prijzenpot­je.

 ?? FOTO KMS ?? Alexis Krug overweegt om volgend seizoen voor het eerst ook een volledige triatlon af te werken. “Al is dat voorlopig nog onder voorbehoud.”
FOTO KMS Alexis Krug overweegt om volgend seizoen voor het eerst ook een volledige triatlon af te werken. “Al is dat voorlopig nog onder voorbehoud.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium