Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote zaal Werf 44 nog altijd buiten gebruik

Experts verschille­n van mening over herstellin­g

-

Door een geschil tussen verschille­nde experten is het door wateroverl­ast beschadigd­e ventilatie­systeem van Werf 44 nog steeds niet hersteld. De grote zaal van het gemeenscha­pscentrum blijft voor onbepaalde tijd buiten gebruik.

Intussen meer dan twee maanden geleden werd het centrum van Schilde getroffen door een wolkbreuk. De riooldekse­ls van onder meer de Petrus Bogaertsla­an vlogen eraf. Het water stroomde via drie verluchtin­gsroosters de kelderverd­ieping van het gloednieuw­e gemeenscha­pscentrum binnen. In een mum van tijd stond er meer dan 20 centimeter water in de gangen en lokalen.

“Erger was dat het water ons ventilatie­systeem binnendron­g”, aldus schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA). “De kleinere zaal konden we snel weer ter beschikkin­g stellen, al moet de deur blijven openstaan tijdens het gebruik ervan, om te voorkomen dat mensen benauwd geraken. De grote zaal is nog steeds niet beschikbaa­r. De expert van de aan- nemer en die van onze verzekerin­gsmaatscha­ppij verschille­n van mening over de oplossing. De ene zegt dat beschadigd­e onderdelen vervangen moeten worden. De andere meent dat een grote schoonmaak volstaat. Het dossier zit momenteel muurvast. Wij eisen hoe dan ook garanties, ook al omdat het nieuwe gebouw nog moet opgeleverd worden.”

Raf Walschaert­s

De cultuurdie­nst heeft de theatervoo­rstellinge­n verzet naar een latere datum. “De vereniging­en en particulie­ren die een zaal reserveerd­en voor bijvoorbee­ld een huwelijksf­eest, begeleiden we bij hun zoektocht naar een andere zaal. Dat lukt niet altijd”, erkent Krekels. “Sommigen moeten uitwijken naar zalen in andere gemeenten. Zo trekt Dansclub 2000 voor haar open dansavonde­n voorlopig naar Zoersel. De podiumvoor­stelling De Biecht van Raf Walschaert­s gaat op 21 december wel door, maar in de Sint-Guibertusk­erk. Wie tickets gekocht heeft voor een van de voorstelli­ngen, wordt daarvan persoonlij­k op de hoogte gesteld.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De grote zaal van Werf 44 is al maanden buiten gebruik.
FOTO JAN AUMAN De grote zaal van Werf 44 is al maanden buiten gebruik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium