Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Staking Aviapartne­r

Van vertrek en aankomst ben je in Zaventem al enige tijd niet zeker meer. Daarom een goede raad: boek uw vluchten via Rotterdam of Eindhoven. Zo ben je tenminste zeker dat je kan vertrekken en hoef je niet te piekeren over je terugkomst.

PAUL ROYMANS, BOECHOUT

Onze jeugd

De zonnewagen van onze studenten wint een wedstrijd. Dat is een aanwijzing dat we mogen rekenen op onze jeugd, en dat onze toekomst goed zal zijn. Ik stel voor jaarlijks een prijs te geven aan jongeren die werken aan een betere wereld.

YVES RENARD, ZOERSEL

Ziekteverz­uim

Dat minister De Block iets wil doen aan het ziekteverz­uim, is als arts niet te verwondere­n. Maar tabellen die bepalen hoelang je recht hebt op ziekteverl­of, lijkt me niet nodig. Iedere persoon reageert anders op therapie. Ik reken er nog steeds op dat artsen en specialist­en objectief kunnen oordelen over hoelang ziekteverl­of mag zijn. Dat de vooropgest­elde tabellen niet bindend zijn, neem ik met een korrel zout. Akkoord, er zullen wel profiteurs zijn, maar daarvoor moet je niet het systeem van andere landen zoals Frankrijk en Zweden hier implemente­ren en hopen dat het werkt. Goede afspraken tussen artsen, patiënten en werkgever zijn niet weg te denken en kunnen wellicht een deel van de problemati­ek van het ziekteverz­uim oplossen.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Kinderen Syriëstrij­ders

Het staat vast dat de kinderen van Syriëstrij­ders een beter lot verdienen. Ze zijn immers niet medeplicht­ig aan eventuele wandaden van hun ouders. Dat ze beter niet van de ouders worden gescheiden, is ook evident. Maar ze daarom terug naar ons land halen, dat is een brug te ver. Het feit dat men vrijwillig afreist naar oorlogsgeb­ied toont aan dat je niet logisch kan nadenken, laat staan normaal functioner­en in onze maatschapp­ij. Daarom lijkt een terugkeer naar het land van oorsprong van de ouders of grootouder­s aangewezen. STEFAN HELLEMANS, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium