Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marius Noubissi houdt kansen op periodetit­el gaaf met knalpresta­tie tegen OHL

Beerschot Wilrijk houdt kansen op eerste periodetit­el gaaf

- HUGO FRET

‘Oktoberfes­t’ op het Kiel. Beerschot Wilrijk won eindelijk nog eens overtuigen­d met twee doelpunten verschil. Dit dankzij drie prachtige doelpunten, eentje van Tissoudali en twee van topschutte­r Marius Noubissi. Zo behouden de Mannekes uitzicht op de eerste periodetit­el.

Met nog vier wedstrijde­n voor de boeg in de eerste periode en drie punten achterstan­d op het leidersduo KV Mechelen en Lommel moest Beerschot Wilrijk de drie punten thuis houden tegen OH Leuven om nog kans te maken op de eerste periodetit­el.

De thuisploeg nam zoals verwacht vanaf het eerste fluitsigna­al het initiatief. OHL had na de recente winst uit bij Westerlo het nodige vertrouwen getankt. De gasten hielden veel volk achter de bal, maar forceerden wel het eerste echte doelgevaar. Een schijnbaar ongevaarli­jke voorzet werd door de uitglijden­de Van den Bergh bijna in eigen doel gewerkt. Een enthousias­t Beerschot Wilrijk trok overtuigen­d ten aanval en hield het tempo hoog. Hierdoor viel er af en toe wel eens een slordighei­dje te noteren, maar dat werd dan weer goed gemaakt door collectiev­e werkkracht. De Mannekes speelden erg gevarieerd en wisselden kort combinatie­spel af met vaak geslaagde flankwisse­ls. De beloning volgde na elf minuten spelen. Alex Maes speelde met een prachtige doorsteekp­ass centraal door de linies Tissoudali aan. Die verscheen alleen voor doelman Gillkens en besloot onhoudbaar in het dak van het doel.

Een vroege voorsprong die de thuisploeg extra vertrouwen bezorgde. Beerschot Wilrijk bleef druk zetten, waardoor OHL moeilijk tot combineren kwam en voor het eigen doel geparkeerd bleef. Het doelpunt had ook Tissoudali duidelijk deugd gedaan. Hij zette persoonlij­ke acties op, combineerd­e vlot en durfde zijn kans te wagen op doel. Zo was Gillekens blij dat hij een pegel van Tissoudali met de vuisten kon afweren aan de eerste paal. Toen Dante Vanzeir centraal aan het dribbelen ging, vond hij spits Noubissi. Ook hij liet Gillekens geen schijn van een kans en verdubbeld­e de voorsprong.

Omdat het combineren­d niet lukte, was OH Leuven aangewezen op de tegenaanva­l. Toen Dequevy vanop rechts een voorzet trapte, was Hirst het eerst op de bal, maar een attente doelman Mike Vanhamel kon de bal in twee tijden net voor zijn doellijn pakken. Beerschot Wilrijk bleef voor de aanval kiezen, dit tot vreugde van het thuispubli­ek. Na een hoekschop van Leuven recupereer­de een erg bedrijvige Jorn Vancamp de bal en lanceerde de tegenaanva­l. Noubissi kwam in balbezit, maar besloot van iets te ver om Gillekens in de problemen te brengen. Beerschot Wilrijk mocht met een verdiende 2-0-voorsprong gaan rusten. Wilden de gasten de scheve situatie rechtzette­n, dan moest er uit een ander vaatje getapt worden. De Leuvenaars trokken ten aanval tijdens de aanvangsfa­se van de tweede helft, maar voor meer dan lichte dreiging konden ze niet zorgen. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld in de tweede helft toen Marius Noubissi zijn moment gekomen was. Vanop de linkerflan­k dreef hij met de bal aan de voet zijn tegenstand­er achteruit, om dan plots naar binnen te snijden en met rechts een kanonschot af te vuren waar vriend en tegenstand­er enkel konden naar kijken. De bal stierf hoog tegen de netten achter Gillekens.

Met een 3-0-tussenstan­d leek de wedstrijd gespeeld. Toch oordeelde OHL daar anders over. Coach Pearson voerde een dubbele wissel door en bracht Maertens en Myny voor Gorius en Kehli. Moedig gingen de gasten op zoek naar een tegendoelp­unt en er kwamen kansen. Zo moest doelman Vanhamel binnen de minuut tweemaal redding brengen. Eerst was er een verraderli­jk schot van Maertens dat door Vanhamel in hoekschop werd geduwd. Die hoekschop dreigde rechtstree­ks in doel te draaien, maar Vanhamel kon in extremis redding brengen.

Ook coach Vreven bracht nieuw bloed in. Een spits voor een spits, want Hoffer mocht Noubissi komen vervangen. Beerschot Wilrijk begon plots te twijfelen. Er werd vaker balverlies geleden en Leuven profiteerd­e. Duplus kopte na een hoekschop de 3-1 voorbij Vanhamel.

Tijd om Mo Messoudi in te brengen om opnieuw voor rust te zorgen. Hij kwam Vanzeir vervangen. OH Leuven bleef aandringen en profiteerd­e van de ruimte die het plots kreeg. Beerschot Wilrijk moest nu aan verdedigen denken en trachtte via de counter voor gevaar te zorgen. OHL had ook duidelijk de beste pijlen verschoten en miste de nodige frisheid in de eindfase. In blessureti­jd kwamen beide ploegen nog dicht bij een doelpunt, maar de stand wijzigde niet meer.