Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mathematis­ch kan het (zeker) nog

- KOEN FRANS

Beerschot Wilrijk heeft tegen een ontstellen­d zwak OH Leuven gedaan wat het moest doen: de drie punten thuis houden. De troepen van Stijn Vreven konden de fans op het Kiel voor het eerst dit seizoen zelfs verwennen met een klinkende zege. Al mogen we ook niet overdrijve­n. De laksheid waarmee OH Leuven de partij negentig minuten lang onderging, was behoorlijk schrijnend. Ach, het zal de Kielse Ratten worst wezen. De late tegentreff­er van exAntwerpv­erdediger Duplus kon het feestje in het Olympisch Stadion echt niet verknallen.

Beerschot Wilrijk kon gisteravon­d overigens pas voor het eerst sinds de bekerparti­j op Geel eind augustus een wedstrijd met inzet met meer dan één doelpunt verschil winnen. En na de kansloze 30 tegen KV Mechelen deed deze vlotte overwinnin­g zichtbaar deugd. Marius Noubissi was andermaal de Kielse held met twee knappe goals. We durven toch gerust te stellen dat dit Beerschot Wilrijk zonder zijn Kameroense goudklomp misschien al uitgeteld was voor de eerste periodetit­el. Door zijn late treffer en de daarbij horende drie punten in de thuismatch tegen Tubeke en zijn twee doelpunten van gisteren tegen OH Leuven doet Beerschot Wilrijk nog volop mee voor dat eerste finaletick­et. De club kan nu rustig afwachten wat KV Mechelen en Lommel presteren op eigen veld tegen respectiev­elijk Roeselare en Westerlo. De Mannekes staan minstens tot zaterdagav­ond gedeeld eerste in 1B. Met nog drie matchen te gaan. Dat geeft de burger moed.

En zo blijft het ongemeen spannend bovenaan in 1B. De wedstrijd van dinsdagavo­nd op Union wordt opnieuw een heuse test voor Stijn Vreven & co. Noem het gerust een finale. Mits een goed resultaat in de hoofdstad blijft de droom in leven. KV Mechelen is en blijft de gedoodverf­de favoriet, maar mathematis­ch kan het zeker nog voor Beerschot Wilrijk. Enige voetnoot: het moet door het indrukwekk­ende doelsaldo van Malinwa een punt extra goedmaken. En het is maar zeer de vraag waar de geoliede machine van Wouter Vrancken nog punten zal laten liggen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium