Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op reis kunnen we van elkaar genieten zonder de werkweekst­ress”

De familie Moens-De Jonghe uit Puurs reist al jaren samen naar Italië en Frankrijk

-

Francis De Jonghe (45) uit Puurs gaat al jaren samen met zijn gezin en schoonoude­rs op reis. “Zij rijden niet graag alleen met de auto zo ver, doen ons in de reiskosten een mooi cadeau, en we hebben tijd om te genieten van elkaars gezelschap.”

Al zeven jaar op rij trekt de familie Moens-De Jonghe er ’s zomers samen op uit. “Toen zijn we begonnen met de auto op vakantie te gaan”, zegt Francis De Jonghe (45), “voordien was dat met het vliegtuig. Mijn schoonoude­rs wilden dat ook wel, met de auto op reis, maar alleen durfden ze dat niet. We zijn dan een eerste keer samen gereisd, zij met hun auto achter ons, en dat viel erg goed mee. We zijn dat blijven doen, telkens naar Frankrijk of Italië.”

“Ik fiets dan graag met mijn schoonvade­r de bergen op, terwijl oma, vrouw en kinderen uitslapen of gaan winkelen. Zo kunnen we allemaal ook eens van elkaar genieten zonder de stress van de werkweek. Want door het jaar doen de grootouder­s heel veel voor onze kinderen. Zo lang ze in de lagere school zaten, waren de zonen voor en na school, én tijdens de middag bij hen. Nu Robbe en Arne groter zijn, is dat wat minder, maar het klikt nog altijd heel goed tussen iedereen. Ik ken mijn schoonoude­rs al dertig jaar.” Vorige zomer ging Francis voor het eerst sinds lang weer alleen met zijn gezin op reis. “De kinderen worden ouder en wilden eens wat avontuurli­jker op reis. Daarom zijn we onder ons naar Noorwegen getrokken. Dat was best vermoeiend, en voor mijn schoonoude­rs zeker te zwaar.” “Dus zullen we de koppen bijeen moeten steken om te beslissen wat we komende zomer gaan doen”, zegt Francis. “Mijn vrouw heeft ook interesse in Zweden of Denemarken, Italië en Frankrijk hebben we wel een beetje gezien. Op elkaar uitgekeken zijn we zeker niet. Dat onze autovakant­ies nog vele jaren mogen duren!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium