Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen doet water bij de wijn”

Annick De Maere uit Kallo

-

Sinds de dood van haar vader nemen Annick De Maere (34) en haar gezin uit Kallo haar moeder jaarlijks mee op vakantie naar het Spaanse Salou. Intussen dijt de groep uit en gaat ook moeke mee, en komende zomer sluiten tante en nonkel nog aan.

Annick De Maere uit Kallo heeft samen met haar man drie kinderen van 4, 7 en 9 jaar. Naar jaarlijkse gewoonte trekt het gezin ’s zomers naar een huisje op camping Sanguli in Salou. “Toen mijn vader overleed, heb ik mijn moeder (65) meegevraag­d, en dat is ons allemaal zo goed bevallen dat ze sindsdien elk jaar meekomt. Afgelopen zomer is voor het eerst ook mijn schoonmoed­er, die alleenstaa­nde is, met ons mee gereisd, en dat was zo leuk dat ze volgend jaar opnieuw allemaal meegaan. Zelfs mijn tante en nonkel zullen de familie vervoegen.” “Praktisch: moeke en oma sliepen deze zomer samen in een huisje naast dat van ons. ’s Morgens en ’s avonds aten we wel samen. We zijn van het principe: samen uit samen thuis, en iedereen doet al eens water bij de wijn. Zo hebben we allemaal onze zin. En natuurlijk botst het wel eens, maar dan zeggen we dat gewoon, en dan is dat voorbij.”

“De kinderen vinden zo’n gemeenscha­ppelijke vakantie natuurlijk geweldig, en wij hebben twee paar extra ogen mee om hen in de gaten te houden. En in een ruimere groep heb je al eens andere klap dan enkel met je gezin.”

Het blijft niet bij Spanje. “In de kerstvakan­tie gaan we samen logeren in een huisje in Nederland, en dan gaan de grootmoede­rs ook weer allebei mee. We gaan dat zo lang mogelijk blijven doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium