Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oscar and the Wolf: veel glitters en een uitstekend­e zanger

-

De Belgische groep Oscar and the Wolf heeft vrijdag voor een uitverkoch­t Sportpalei­s in Antwerpen bewezen dat het is uitgegroei­d tot een uitstekend­e liveband.

Zanger en componist Max Colombie (27) is de laatste jaren gegroeid als zanger, als entertaine­r en als lachebek. Dat laatste is niet moeilijk: een drietal jaar geleden keek Colombie op het podium vaak alsof hij buikpijn had en kwam hij door zijn verlegenhe­id wel eens onsympathi­ek over. Die tijden zijn duidelijk voorbij.

In de kledingwin­kel bestelt de 27-jarige Colombie nog altijd graag glitters. Hij kwam vrijdag op in een glitterbro­ek, die hij enkele nummers later inruilde voor flitsende laarsjes. En in plaats van één ketting had hij er ineens vier aangetrokk­en. Wie voor een vol Sportpalei­s optreedt, moet niet te gierig zijn.

Oscar and the Wolf heeft met de albums Entity en Infinity een vernieuwen­d muzikaal universum geschapen waarin trage ritmes, elektronic­a en uiterst meezingbar­e melodieën hand in hand gaan. Daardoor werden niet alleen overbekend­e hits als Princes en You’re mine in het Sportpalei­s op luid applaus onthaald, maar vielen ook andere nummers, die geen single zijn geweest, goed in de smaak. “Don’t you want to have a little bit of fun?”, vroeg Colombie in Exotic, een nummer van zijn jongste plaat Infinity. Dat was een overbodige vraag. Het publiek belandde tijdens de bijna twee uur durende show nooit in een dipje. Zaterdag staat de band opnieuw voor een uitverkoch­t Sportpalei­s. Wie een ticket heeft, mag zich gelukkig prijzen.

Lees de volledige recensie op www.gva.be

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium