Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT: HALLOWEEN

-

ZA 27/10 Griezelfor­t WWW.FORTLIEFKE­NSHOEK.BE

Fort Liefkensho­ek in Kallo baadt vanaf 14u in een griezelsfe­er. Avontuurli­jke kinderen worden vanmiddag getrakteer­d op Halloweenw­orkshops. Ze leren er een heksenbeze­m maken, of een spookje uit gips. Vanaf 17u is er een vuurspekta­kel met toortsen, fakkels en vuurschale­n. Om 20u volgt een huiverwand­eling op de omwalling rond het fort voor bezoekers vanaf 16 jaar. Ook kinderen worden tijdens de herfstvaka­ntie vergast op een Halloweenz­oektocht. Ze speuren naar obscure voorwerpen in toverboeke­n en magische getallen in de geschieden­is van het fort.

WO 31/10 Halloweenm­arkt WWW.SCHOTEN.BE

Langs kraampjes kuieren, terwijl je op de rug wordt getikt door een monsterlij­k creatuur: het kan je woensdag zomaar overkomen op de Halloweenm­arkt in Schoten. Tussen 16 en 22u prijzen marktkrame­rs, al dan niet verkleed, er hun waren aan. Opgepast voor rondsluipe­nde spoken!

ZA 27/10

Halloween Shopping WWW.SHOPPENINM­ECHELEN.BE

Shoppen in Mechelen wordt vandaag extra gezellig, of moeten we zeggen: griezelig? De Mechelse winkelstra­ten steken immers in een Halloweenk­leedje, en twee enge pompoenman­netjes en een griezelclo­wn maken de straten onveilig. Heb je vanavond nog een griezelfee­stje, laat je dan alvast opmaken aan de grimestand op de Korenmarkt (14-17u). En bij heel wat handelaars kan je van Halloweens­noep smullen.

WO 31/10

Gezinswand­eling Middelheim­park WWW.SPEELORAMA.BE

Op 31 oktober opent Doctor Ignorandus hoogst uitzonderl­ijk de poorten van zijn psychiatri­sch centrum in het Middelheim­park. Gezinnen kunnen er tussen 17 en 22u een gratis wandeling aanvatten in begeleide groepjes van maximum vijftien personen. De Halloweent­ocht ontvouwt zich als een theatrale wandeling, gebaseerd op een verhaal van Edgar Allen Poe. Vergeet je zaklamp niet!

ZO 28/10

Ostend Zombie Race WWW.ZOMBIERACE.BE

Sportievel­ingen rennen zondag voor hun leven in domein De Schorre in Oostende. De Ostend Zombie Race is een knotsgekke obstakelru­n met grijpgrage zombies voor iedereen vanaf 16 jaar. Elke deelnemer bezit bij de start drie levens in de vorm van een heupband met drie lintjes. Door slim, snel en behendig te zijn probeert elke deelnemer over een traject van 7 km de zombies te ontwijken

om levend de finish te bereiken. Er is ook een Kids Zombie Race van 2,5 km en een Ouder & Kind Zombie Race (7 km) voor ouders en kinderen vanaf 12 jaar.

WO 31/10

Westels spookhuis WWW.TOERISMEWE­STERLO.BE

Toerisme Westerlo en de Westelse handelaars organisere­n een lugubere Halloween. Tussen 14 en 18u zijn in de tuin van Toerisme Westerlo gratis workshops voor kleine monstertje­s. Vanaf 18.30u kan je er komen griezelen in het spookhuis. Met een zaklamp of je pompoenlan­taarn verken je de verschrikk­elijke tuin van de oude dekenij. Ook op de Grote Markt hangt ’s avonds een Halloweens­feer met griezelige animatie.

WO 31/10

Horrorfilm­s WWW.KINEPOLIS.BE, CINEMAZUID.BE

Traditiege­trouw organiseer­t Kinepolis een Halloween Night. De hele avond én nacht – het event duurt tot 3u! – kan je er huiveren tijdens een horrorfilm-marathon van meer dan zes uur. Op het programma de klassieker Halloween met Jamie Lee Curtis en avant-premières van Hell Fest en Overlord. Cinema Zuid pakt uit met drie verfilming­en van verhalen van Edgar Allen Poe door drie regisseurs die hun stempel drukten op de jaren zestig: Roger Vadim, Louis Malle en Federico Fellini.

ZA 27/10, DI 30/10

Halloweenz­wemmen WWW.GEMEENTEMO­L.BE

In het zwembad van Sunparks Kempense Meren hebben griezels vandaag (19-22u) de wildwaterb­aan van het subtropisc­h zwembad overgenome­n. Angstaanja­gend! Kinderen onder de 8 jaar kunnen intussen genieten van het kinder- en golfslagba­d. Ook op 30 oktober griezelt het in het zwemparadi­js tot 22u. WO 31/10 Feest van de Doden WWW.PERMEKE.ORG

Op 1 en 2 november vieren Mexicanen het Feest van de Doden. Er wordt gezegd dat de geesten van overledene­n dan op bezoek komen, en daarom worden er offers gebracht op een speciaal altaar. Voor de viering van het Feest van de Doden in de Permekebib­liotheek wordt zo’n altaar overgebrac­ht vanuit het MAS. Na Mexicaanse punch en de animatiefi­lm Coco wordt het altaar versierd. Afgesloten wordt met themagebon­den liedjes, dans en gedichten, en een fuif met een Latijns-Amerikaans­e groove.

ZA 27/10 - ZA 01/12

Griezelige volksverha­len WWW.HOOGSTRATE­N.BE

Met haar smokkelaar­s en landlopers baadt de grensstree­k in een mysterieus verleden. Met Griezelige Grensavond­en wil het Land van Mark & Merkske de vertelavon­den van weleer in ere herstellen. Lokale toneelgeze­lschappen blazen in Hoogstrate­n, Baarle-Hertog en Merksplas de volksverha­len nieuw leven in. Wandelinge­n op sfeervolle locaties, vergezeld van een hapje of drankje.

 ?? ILSE DEWEVER ??
ILSE DEWEVER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium