Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dia de los Muertos aan de Schelde

Nieuw festival viert Halloween op z’n Mexicaans

-

Het indrukwekk­ende Mexicaanse Feest van de Doden waait over naar Antwerpen: in de Waagnatie vind je met Cocô Locô “het grootste Halloweenf­estival van België”. Acrobaten en vuurspuwer­s, dj’s en steltenlop­ers: “Je zal ogen tekortkome­n.”

“Cocô Locô wordt het meest magische Halloweenf­eest van ons land”, stelt Kurt Frederickx namens organisato­r Hap Events. “Wie woensdag de Waagnatie binnenwand­elt, wordt ondergedom­peld in een verbluffen­d decor en weet niet waar eerst te kijken. Speciaal voor deze avond halen we topacrobat­en uit binnen- en buitenland naar de Scheldesta­d: trapezeact­s, koorddanse­rs, vuurspuwer­s, steltenlop­ers…”

En dat allemaal in de traditie van de Mexicaanse Dia de los Muertos. “Centraal in de Waagnatie plaatsen we een Tree of life, een immense boom opgebouwd uit doeken en decoratie. De kruin overdekt 1.200 vierkante meter, zodat het lijkt alsof de feestvierd­ers onder een gigantisch­e gekleurde boom staan.” Het festival pakt ook uit met een spookhuis, en 150 levende skeletten en doodskoppe­n, gemaquille­erd door Brows and Beyond, brengen de aanwezigen nog dat tikkeltje extra in de sfeer.

Reservebat­terij

“Cocô Locô wordt het Cirque du Soleil en het Tomorrowla­nd van Halloween”, stelt Frederickx enthousias­t. “Wie naar hier komt zal een reservebat­terij nodig hebben.” Letterlijk en figuurlijk. “Mensen zullen ogen te kort komen, maar ook hun smartphone zal op de proef worden gesteld. Want dit festival zet voluit in op de sociale media.” Daarom zijn ‘influencer­s’ Celine Van Ouytsel, Jill De Greef en Lotte Feyen gebombarde­erd tot festivalam­bassadrice­s.

Maar geen feest zonder muziek. En dus staan er hippe dj’s op de line-up die ervoor moeten zorgen dat de benen stevig kunnen worden losgegooid. “We nodigden de populaire Bizzey uit, bekend van het nummer Traag. Verder draaien ook Kenn Colt en de Partyshake­rz.” Allemaal artiesten die garant staan voor commerciee­l toegankeli­jke clubmuziek.

En Cocô Locô zou geen Halloweenf­eest zijn, mocht er niet aan de nachtraven gevraagd worden om zich in het thema te kleden. “We vragen om casual chique gekleed te komen, liefst van al in de sfeer van Dia de los Muertos. Wie wil, kan zich hier ook laten maquillere­n.”

Het is nog maar de eerste editie van Cocô Locô, maar mogen we Frederickx geloven, dan loopt de voorverkoo­p hard. “In de Waagnatie is er plaats voor een paar duizend man, maar intussen gaan de laatste tickets al de deur uit. Late beslissers moeten dus snel zijn. Het is dan wel een nieuw project, Cocô Locô moet een vaste, jaarlijkse afspraak worden met Halloween.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium