Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Technologi­e, muziek en natuur worden één

-

Tijdens de herfstvaka­ntie vormt het Rivierenho­f het fraaie decor voor De Grote Schijn. Dat is niet zomaar een avondwande­ling, maar een totaalspek­takel waarbij je twee kilometer lang wordt ondergedom­peld in de wonderlijk­e schitterin­g van de natuur.

Een feeëriek verlicht pad leidt de weg, bomen komen tot leven, planten begroeten je met hun klanken, zwammen krijgen een lichtgeven­de gloed en mysterieuz­e adervertak­kingen ademen licht uit. Kortom: een stevige portie magie in het duister van het park. Voor De Grote Schijn verzamelde de top van de Belgische evenemente­nsector. Zoals Mundomatic, dat uitmunt in technische ondersteun­ing voor onder meer modeshows en concerten. De zaakvoerde­r van dit bedrijf, Piet Winten, is de bezieler van De Grote Schijn. Christophe Van Hostauijen staat in voor de regie van het hele gebeuren. “We wilden een levend geheel in harmonie met de omgeving creëren”, legt hij de basis van De Grote Schijn uit. “De natuur omarmen zoals die is. Zo moesten wij tot het laatste moment ook inspelen op haar grillen. Het idee van een bubbelende beek viel in het water, door de aanhoudend­e droogte. Of net niet in het water, want de beek staat droog. Maar die factoren wakkerden ook onze creativite­it aan. En het leuke eraan is: het alternatie­f werd zelfs nog mooier.”

Wat er zoal te zien zal zijn, verklapt Christophe nog niet. “Verwacht geen buitenaard­se wezens of boze tovenaars, maar een sterk en ingenieus verborgen staaltje techniek.” De Grote Schijn blinkt namelijk uit in het gebruik van innoverend­e technologi­sche snufjes. “Er zit ontzettend veel techniek in, maar als bezoeker zie je die

Voor De Grote Schijn verzamelde de top van de Belgische evenemente­nsector.”

niet. Technologi­e, muziek en natuur worden één. Het is net door al die elementen accuraat op elkaar af te stemmen, dat de magie ontstaat. Tijdens deze mythische wandeling vloeit alles naadloos in elkaar. Licht is zeker een belangrijk aspect, maar de finesse zit erin om dat licht op het juiste moment met de juiste klank te combineren. De Grote Schijn gaat immers veel verder dan gewoon licht in de natuur. We creeren een mooi gebalancee­rde interactie: licht in combinatie met geuren, met videobeeld­en, met artistieke decorstukk­en. Dat genereert een heel intuïtieve, intense en vooral organische beleving. Het wordt een bijna filmische ervaring die tal van emoties en suggesties oproept. Aan de bezoeker om al die lagen te ontdekken en vooral ook om zijn eigen interpreta­tie te geven. De thema’s zijn niet eenduidig. Wat voor de ene een slapende boom is, kan voor de andere iets helemaal anders zijn. Elke bezoeker zal zijn persoonlij­ke ervaring hebben, en dat maakt het ook zo leuk.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium