Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olivier Vertommen hoopt ook tegen Termien de goede lijn door te trekken “Derde plaats is bekroning voor het goede voetbal dat we brengen”

-

Na een knappe zes op zes is SintLenaar­ts opgerukt naar de derde plaats in de stand. Toch beseft Olivier Vertommen dat de weg nog lang is. Vanavond wil de middenveld­er voor eigen volk tegen Termien alvast een nieuwe stap in de goede richting zetten.

“Die huidige derde plaats in het klassement is de verdienste van het hele team” zegt Vertommen. “Het is een bekroning van het goede voetbal dat we nu al enkele weken brengen.” Vanavond krijgen Vertommen en co. het bezoek van Eendracht Termien, een wijk uit het Genkse. De Limburgers gingen vorige week voor eigen volk met 1-2 onderuit, maar staan wel slechts één punt achter Sint-Lenaarts. Toch maar oppassen dus.

“Eerlijk, ik ken Termien niet”, bekent Vertommen. “Al weet ik wel dat er enkele exprofspel­ers aan de slag zijn (onder meer Benji De Ceulaer verdedigt sinds de seizoen de kleu- ren van Termien, nvdr.).

Ze hebben blijkbaar flink wat ambitie en beschikken ook de financiële middelen om het in de toekomst waar te maken. Het zal voor ons dus zeker niet simpel worden.”

Gelukkig heeft Sint-Lenaarts nog iets anders om voor te spelen. Na vier thuismatch­en dit seizoen is de Eesterploe­g nog altijd ongeslagen voor eigen volk. “Dat wil toch iets zeggen. Zeker voor eigen volk moeten we van niemand schrik hebben. Op eigen veld moeten we ons eigen ding doen en vooral onze kansen afmaken. Met Guy Geudens hebben we de topschutte­r van de reeks in onze rangen, vooraan vliegen de bal voorlopig dus redelijk vlot binnen. Het is aan ons om die goede lijn door te trekken”, beseft Vertommen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium