Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gerechtigh­eid is geschied, die schorsinge­n waren echt niet terecht”

Sven Eeraerts kan tegen Pelt dan toch op zijn bijna sterkste ploeg rekenen

-

Na het verlies tegen titelkandi­daat Tienen mag Ternesse zondag opnieuw voor eigen volk aan de bak. Even leek het erop dat coach Sven Eeraerts tegen Esperanza Pelt heel wat spelers zou moeten missen wegens schorsing, maar voor de groene tafel werden die schorsinge­n van tafel geveegd.

De zeven schorsings­voorstelle­n (ook die voor Eeraerts zelf en zijn assistent) waarmee Ternesse opgezadeld zat na de match op het veld van Bilzerse Waltwilder, werden woensdagav­ond in beroep resoluut van tafel geveegd. En zo kan Eeraerts, op aanvoerder Olivier Somers na, over zijn sterkste spelers beschikken tegen Pelt.

“Al die schorsinge­n hing met haken en ogen aaneen”, zegt Eeraerts. “Bovendien zaten er ook nog eens tegenstrij­digheden in het verhaal van de ref. Dat bewezen enkele beelden. Wat ons betreft is gerechtigh­eid geschied.”

En dus krijgt een Ternesse op volle kracht morgen de kans om voor eigen volk de ontgoochel­ing na de nederlaag tegen Tienen meteen door te spoelen. “Na onze beste eerste helft van het seizoen was die ontgoochel­ing ook best groot. Al moeten we ook durven toegeven dat we het na de pauze niet meer konden belopen. Maar goed, Ternesse moet dit seizoen drie ploegen achter zich houden, er is dus nog geen vuiltje aan de lucht. Alleen zal Pelt niet zo vrijuit spelen als Tienen dat vorige week deed. Ach ja, in principe is het voor ons tot december elke week van moeten. We spelen haast alleen maar tegenstand­ers waartegen we niet kansloos zijn. Tegen januari zou ik dan ook graag twintig punten hebben.” Ploegnieuw­s: Olivier Somers blijft out. Rino Somers is geschorst. De Corte komt bij de kern als hij gisteren bij de beloften geen last meer ondervond na zijn blessure. Snoeys keert terug uit schorsing en start opnieuw in de basis. Kern: Goris, Van Dijck, Sallaets, Van De Brul, Snoeys, Dahman, Lemaire, De Kock, Bouyfoulki­tne, Stevens, Van Den Brandt, Achnak, Van Bouwel, x en x.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium